Sander Jansen heeft zojuist gescoord.

Enter Vooruit leed zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag tegen ZAC. De Zwolse ploeg, waar ooit Bep Bakhuys furore maakte, won in een spannend, maar niet hoogstaand duel met 1-2. Gezien het spelbeeld had ZAC ook wel het meeste recht op de overwinning, de ploeg had het meeste balbezit, was effectief in de afronding en was eigenlijk ook over 90 minuten de betere ploeg.

Het zag er lang naar uit de  wedstrijd in een puntendeling zou eindigen, want in de 85e minuut werd de wedstrijd pas beslist en scoorde ZAC het winnende doelpunt.

Beide ploegen begonnen nogal afwachtend aan de wedstrijd. Veel spelers op de eigen helft, geen onnodige risico’s en hopen dat de tegenstander een foutje maakt.

In de 3e minuut wel de eerste kans voor ZAC. De spits komt vrij voor Teun Nijhof, maar heeft iets teveel tijd nodig en Wim Oosthoek kan redding brengen. Lange tijd gebeurt er daarna niets. In de 13e minuut krijgt EV z’n eerste kansje, maar een schot van Dylan Siemerink vliegt hoog in de ballenvanger.

EV gaat daarna wel wat beter voetballen, werkt hard, maar te vaak worden de duels verloren of gaat de bal naar de verkeerde kleur. ZAC kan er overigens weinig tegenover stellen. Aan de bal is de ploeg wel beter, maar kansen zijn er ook niet voor de bezoekers.

In de 39e minuut nog wel een lage schuiver van ZAC, maar Teun Nijhof is attent en tikt de bal tot corner. Tot de rust blijft het 0-0.

Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen, maar EV kent wel een droomstart. Wout Velten wint een duel op het middenveld en Sander Jansen kan er met de val vandoor. Hij komt oog in oog met de keeper, blijft kalm en schuift de bal uiterst beheerst in de hoek, 1-0.

Jorn Nijkamp komt vervolgens in de ploeg voor Valentijn Velten. Het spel wordt er aan beide kanten niet beter op, d.w.z. dat ZAC wel op jacht gaat naar de gelijkmaker.
De ploeg zoekt telkens met de lange bal de bewegelijke spitsen en het gokt telkens op de afvallende bal die ook vaak een prooi is voor ZAC.

EV wankelt een aantal keren en in de 75e minuut gaat het echt mis. Een vrije trap buiten de 16 meter wordt in eerste instantie nog gered door Teun Nijhof maar het is Guy Metting van Rijn die alert reageert en de gelijkmaker binnentikt, 1-1.

EV nam daarna wel meer initiatief, speelde met het nodige opportunisme en gokte erop dat de bal een keer goed zou vallen.
Peter van Brussel komt in de ploeg voor Wout Velten. ZAC blijft echter telkens gevaarlijk en in de 85e minuut valt dan ook de 1-2.
EV zet nog wel aan voor een slot offensief, Henri Knol kopt een bal tegen de lat, maar de Zwolse verdediging staat compact, geeft weinig ruimte meer weg. Na 90 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter Kaya voor het einde.
Volgende week speelt EV uit tegen Den Ham.

De overige uitslagen:
Be Quick Zutphen – Sparta afgelast
Hulzense Boys – Be Quick ’28 6-2
Vroomshoopse Boys – Den Ham 1-2
ASC – De Esch 1-2
WVF – IJVV 1-4
Quick ’20 – PH 3-1