Ron Smit (l) scoort 1-3.

In de slotfase werd het op De Werf nog ongemeend spannend, maar na 90 minuten stapten de gasten uit Kampen als winnaar van het veld. Gezien het spelbeeld ook wel verdiend, maar Enter Vooruit knokte tot de laatste seconden voor een puntje. Het bleef echter 2-3!

De wedstrijd tegen Go Ahead Kampen was er één met twee totaal verschillende helften. In de eerste helft was EV onzichtbaar, beperkte zich veelal tot het tegenhouden van de bal, speelde voornamelijk op de eigen helft en GAK dicteerde de eerste 45 minuten.

Teun Nijhof moest al in de 4e minuut zijn kwaliteiten tonen, en hield met een fraaie redding de nul. De gasten uit Kampen waren in de openingsfase geduldig, speelden de bal rond, gebruikten veelal de keeper als tussenstation en leden nauwelijks balverlies. EV had met moeilijk met het bewegelijk spel van GAK en kwam zelf niet aan het voetballen.

In de 10e minuut een kans voor Jesse Pultrum, maar geen doelpunt. In de 18e minuut komen de gasten op 0-1 door een doelpunt van Laurens van Keulen. EV zet daarna wel meer druk, maar tot de rust blijft de 0-1 op het scorebord.

Na de thee dezelfde spelers bij EV binnen de lijnen. De ploeg komt met meer gedrevenheid uit de kleedkamer, zoekt sneller de hoge bal in de hoop dat deze een keer goed valt. Toch komen de gasten op 0-2 als Jurrian Zandbergen in de 58e minuut een bal bij de tweede paal simpel kan binnen tikken.

Bij EV is kort de organisatie zoek, maar lang genoeg voor de gasten om te profiteren, want drie minuten later is het 0-3 door een doelpunt van Niek van Enk.

Trainer Peter Schulte wisselt in korte tijd drie spelers. Wim Oosthoek, Jesse Pultrum en Marc Breukink gaan naar de kant. Wout Velten, Dennis Bolink en Joël Schepers komen in de ploeg.

De wissels hebben effect, als eerst Ron Smit op een geweldige pass van Henri Knol beheerst de 1-3 maakt.
EV ruikt dat er meer te halen valt en geeft gas met nog 10 minuten op de klok.
Met veel risico en opportunisme zoekt de ploeg de aanval. In de 88e minuut is het raak als Wout Velten zich prima vrij speelt op de rand van de 5 meter en met een lage schuiver scoort, 2-3.

Bij GAK slaat de paniek toe. Alles trekt zich samen rondom de eigen 16 meter en men gaat niet meer voor de schoonheidsprijs. In de 94e minuut de laatste aanval voor EV en ook Teun Nijhof vinden we terug in de vijandelijke 16 meter.

Het is Ron Smit die in de slotseconden met een kopbal de lat raakt en dat is dan ook tevens het laatste wapenfeit in een wedstrijd die pas in het laatste kwartier echt los kwam. Eindstand 2-3. Volgende week speelt EV uit tegen KHC.

Uitslagen overige wedstrijden:
Dronten – Bennekom 1-2
DOS ’37 – DTS Ede 0-0
Scherpenzeel – Barneveld 2-1
Hierden – Nunspeet 3-0
De Merino’s – DZC 2-1
KHC – NSC Nijkerk 0-2.