De wedstrijd Enter Vooruit – Nieuwleusen bleef tot de laatste seconden spannend, mede door de 1-2 stand. Op het eind kwamen de gastheren toch tekort en trok Nieuwleusen de overwinning, enigszins gelukkig, over de streep. Het was overigens wel een matige partij voetbal van beide kanten, veel balverlies en te vaak ging de bal naar de verkeerde kleur.

Beide ploegen begonnen nogal afwachtend aan de wedstrijd. Weliswaar had Nieuwleusen meer balbezit in de beginfase, kansen leverde dat niet op. Ook EV kon niet echt potten breken, zag dat de meeste aanvallen al voortijdig werden onderschept.
Het was Sander Jansen (één van de beteren vandaag) die de keeper van Nieuwleusen testte, maar die tikte in de 33e minuut de bal uit de kruising. In de 38e minuut pech voor de gasten als een bal op de paal komt.

Toch is het één minuut later wel raak. Het is Thomas Koobs die Nieuwleusen met een schot, dat onderweg door Peter van Brussel nog licht werd geraakt, op 0-1 brengt.
Nieuwleusen blijft ook daarna druk zetten en een paar minuten later is het zowaar 0-2. De defensie van EV grijpt niet in en Thieme Brinksma maakt met een verdekt laag schot de 0-2 en dat is tevens de ruststand.

Na de thee dezelfde spelers bij EV. De ploeg komt nu echter wel anders uit de kleedkamers en levert vanaf de eerste minuut meer strijd. Het spel wordt er niet beter op, maar het brengt Nieuwleusen wel meer in de problemen. De strijd wordt grimmiger en de uitstekende scheidsrechter geeft een aantal keren geel.

In de 66e minuut krijgt EV loon naar werken. Het is Jesse Nijkamp die een corner bij de eerste paal binnen knikt, 1-2.

EV ruikt dat er misschien toch meer te halen valt. De ploeg speelt met veel opportunisme op de aanval en gokt erop dat de bal een keer goed valt. In de 84e minuut raakt Jesse Nijkamp buiten bereik van de keeper de paal. Pech voor EV maar de wedstrijd is nog niet beslist.
EV gooit in de laatste vijf minuten alles hoog voor de goal, maar Nieuwleusen houdt stand en wint uiteindelijk met 1-2.
Op 13 mei speelt EV uit tegen Den Ham.

De overige uitslagen:
Sparta – PH 4-0
Tubantia – DOS ’37 1-0
ON – Gramsbergen 2-2
Vroomshoopse Boys – Elim 4-3
FC Meppel – De Zweef 0-1