Enter Vooruit liep zaterdagmiddag op eigen terrein tegen een 0-2 nederlaag aan. Tegen Vroomshoopse Boys werd het 0-2. De bezoekers legden ook geen geweldige wedstrijd op de mat, maar hadden in de afronding wat meer geluk. Enter Vooruit was met name aanvallend onmachtig en miste door blessures ook nog eens Wout Velten en Peter van Brussel. De stand bij rust was 0-0.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Veel spelers op de eigen helft en voorkomen dat je een tegendoelpunt om de oren krijgt.
De gasten kregen in de 16e minuut een kansje, maar een schot ging net langs het doel van Teun Nijhof.
Het spel werd daarna rommelig, beide ploegen speelden vaak naar de verkeerde kleur en met name EV moest veel energie in de wedstrijd leggen om in balbezit te komen en te blijven. Tot de rust gebeurde er weinig en dat betekende halverwege een 0-0 stand.

Na de thee bij EV dezelfde spelers binnen de lijnen. De ploeg speelt meer op de aanval, verder van de eigen goal af en gunt Vroomshoopse Boys minder ruimte in de opbouw.

In de 48e minuut wordt het echter toch 0-1. Een afgeslagen corner komt op de rand 16 bij Jordi Harms en zijn harde lage schot verdwijnt net langs de paal in het doel.

Trainer Weghorst reageert snel en haalt Jorn Nijkamp en Dirk Bredveld naar de kant. Marco ter Weel en Valentijn Velten komen in de ploeg.
EV neemt na de 0-1 meer risico, de ingevallen Valentijn Velten schuift door naar de punt van de aanval en EV gokt erop dat de hoge bal een keer goed valt.

De gastheren blijven hard werken, maar echt kansen krijgt de ploeg nauwelijks. In de 78e minuut kopte Jesse Nijkamp op de lat en in de scrimmage die erop op volgde werd de bal van de doellijn gehaald. De gasten kruipen door het oog van de naald en beslissen vervolgens vijf minuten later de wedstrijd.
Teun Nijhof legt binnen de 16 meter een speler neer en dat betekende 11 meter. Leon Dogger schoot zijn ploeg naar 0-2.

EV drong in de laatste tien minuten nog wel aan, speelde met het nodige opportunisme de bal in de 16 meter, maar de gasten gaven geen krimp en stapten als gelukkige winnaar van het veld. Eindstand 0-2.
Volgende week speelt EV uit tegen Sparta.

Uitslagen overige wedstrijden:
FC Meppel – ON 0-4
Den Ham – Sparta 0-1
Nieuwleusen – PH 0-1
DOS ’37 – Gramsbergen 3-1
De Zweef – Elim 3-1