Het zag er lang naar uit dat Enter Vooruit een puntje zou meenemen naar de Werf. In de 78e minuut moest Enter Vooruit toch capituleren en scoorde ZAC de winnende treffer, 2-1. In de resterende tijd gooide Enter Vooruit alles nog op de aanval, maar tevergeefs, de gasten stapten als winnaar van het veld. Door de nederlaag moet Enter Vooruit toch weer naar beneden kijken.

Trainer Jan Willem van Holland moest vooraf toch wat improviseren met de opstelling. Henri Knol, Job Voortman en Peter van Brussel waren vanwege vakantie niet beschikbaar. Desondanks stuurde de trainer een uiterst aanvallend team het veld in.
EV begon ook goed aan de wedstrijd, maar moest in de 11e minuut wel toezien dat de gastheren met 1-0 voorkwamen. Een aanval over de linkerkant komt bij de tweede paal en het is de fysiek sterke Onne van der Lei die namens ZAC de 1-0 binnen kopt.

EV is echter niet onder de indruk van de snelle treffer, integendeel de ploeg zoekt direct weer de aanval en twee minuten later valt de gelijkmaker al. Wout Velten pikt de bal op nabij het middenveld, zoekt de ruimte en zijn schot vanaf zo’n 20 meter vliegt laag en hard in het doel. Op het oog maakt de keeper van ZAC geen sterke indruk, maar de stand is wel 1-1.
Tot de rust gebeurt er niet veel, en dat betekent dat met een 1-1 stand beide ploegen richting kleedkamer gaan.

In het tweede helft dezelfde spelers binnen de lijnen bij EV. Het wordt een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen voor de winst gaan. Regelmatig schuift een verdediger van EV door naar het middenveld en dat betekent dat de ruimtes bij EV soms achterin groot worden. De verdediging staat echter goed en kansen zijn er aanvankelijk niet voor ZAC.

Ruim 10 minuten voor het eind valt toch de beslissing. Een kopbal van Stefan Kramer valt via de binnenkant van de paal binnen, 2-1.
EV gooit nog een keer alles naar voren, krijgt via invaller Jesse Zwiers nog een unieke kans, maar staat wel na 90 minuten met lege handen. Eindstand 2-1.
Komende zaterdag speelt EV thuis tegen Be Quick Zutphen.

Uitslagen overige wedstrijden:
Hulzense Boys – Den Ham 6-1
Vroomshoopse Boys – Sparta 2-2
Be Quick Zutphen – Be Quick ’28 2-1
WVF – PH 5-1
Quick ’20 – IJVV 3-1
De Esch – ASC 4-0