Enter Vooruit leed zaterdag op de Werf een 1-3 nederlaag tegen DOS ’37 uit Vriezenveen. Gezien het spelbeeld was een puntendeling beter op z’n plaats geweest, maar de bezoekers sprongen uiterst effectief om met de geboden kansen. Drie kansen betekende ook drie goals en bij Enter Vooruit ontbrak het aan scherpte voor de goal en bleef de teller staan op één doelpunt van Henri Knol.

DOS ’37 kende een droomstart op De Werf. Al in de 4e minuut was het Martijn Olde Olthof die raakte kopte na een voorzet vanaf de rechterkant.
EV was even van slag door deze onverwachte en snelle treffer. DOS ’37 hield aanvankelijk het beste van het spel, combineerde goed, vond telkens de vrije man en gunde EV geen ruimte bij de opbouw.

Na een kwartier spelen kwam EV beter in de wedstrijd. Jesse Pultrum kwam een aantal keren op links goed door, kreeg een paar kansjes, maar zag telkens de doelman van DOS ’37 in de weg liggen.

In de 25e minuut was het Ron Smit die bij de tweede paal een corner van Wout Velten over kopte. EV drong echter sterker aan, maar echt kansen leverde dat in de eerste helft niet meer op.
DOS ’37 trof nog wel een keer de paal uit een vrije trap, maar beide ploegen gingen de rust in met een 0-1 stand.

Na de thee bleef Peter Pluimers achter in de kleedkamer, Marc Breukink kwam voor hem in de ploeg.
In de 50e minuut een 100% kans voor de spits van DOS’37, maar Teun Nijhof redt op geweldige wijze. Jurgen Siemerink komt vervolgens in de ploeg voor Matthijs Rozemuller. Even is de organisatie zoek en de bezoekers profiteren direct. Nick Wennink stoomt op door het centrum van de EV verdediging en scoort de 0-2.

EV gooit vervolgens de schroom van zich af en kiest volop de aanval. De offensieve strijdwijze en de felle inzet van EV wordt beloond, want het is Henri Knol die in zijn 500e wedstrijd de 1-2 op het scorebord zet. EV neemt nog meer risico en DOS ’37 wankelt. Wout Velten, Ron Smit en Marco ter Weel krijgen unieke kansen om de gelijkmaker te scoren.

De bezoekers blijven met het nodige geluk overeind en loeren op de counter. In de 86e minuut met succes, als teveel spelers van EV op de andere helft staan en Nick Wennink profiteert met een bekeken schot in de verre hoek, 1-3.

DOS ’37 gooit de wedstrijd vervolgens in het slot, houdt de ruimtes achterin klein en gunt EV geen goal meer. Na ruim 90 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter voor de laatste keer, eindstand 1-3 in een wedstrijd waarin EV absoluut een punt verdiend had.
Volgende week speelt EV thuis de inhaalwedstrijd tegen Scherpenzeel.

Uitslagen van de overige wedstrijden:
Bennekom – Scherpenzeel 4-2
Dronten – KHC 1-3
Ede – Barneveld 3-3
Go Ahead Kampen – De Merino’s 4-2
Nijkerk – Nunspeet 5-2
DZC – Hierden 1-0