Enter Vooruit heeft ook in de tweede bekerwedstrijd een nederlaag geleden. Tegen 2e klasser Stevo uit Geesteren werd het zaterdagmiddag 4-0 na een ruststand van 3-0. Op de nederlaag was ook weinig af te dingen. De gastheren waren eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, effectief in de afronding en daarbij gunden ze de tegenstander ook nauwelijks ruimte.

Na de aftrap gaat de wedstrijd in eerste instantie gelijk op. Stevo hanteert veelal de lange bal en EV probeert het meer voetballend op te lossen. Vanuit het niets komt Stevo via een diepe bal, die door de defensie van EV slecht wordt ingeschat, in de 13e min op 1-0.

De voorsprong brengt meer zelfvertrouwen bij Stevo en bij EV is het juist andersom. De ploeg krijgt het moeilijk, heeft te vaak onnodig balverlies en in de 23e minuut is het al 2-0, na een snelle aanval over de rechterkant. Vlak voor rust wordt het zelfs 3-0 als een bal uit een corner wordt binnen gekopt. Rust 3-0.

Vijf minuten na rust komt Stevo na een snelle combinatie op 4-0. Vervolgens brengt trainer Niek Woesthuis, de oudgedienden Marco ter Weel, Peter Pluimers en Henri Knol in de ploeg. Dat brengt verandering in het spel, EV houdt de bal beter in de ploeg en creëert een veldoverwicht. Er zijn nog wat kleine mogelijkheden, maar tot scoren komt EV niet meer.
Volgende week zaterdag speelt EV z’n laatste bekerwedstrijd. Tegenstander in Vriezenveen is DOS ’37. Er wordt om 12.00 uur afgetrapt.