Peter van Brussel in duel.

Enter Vooruit leed zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag bij PH. In Almelo werd het 4-1, na een ruststand van 1-0. Enter Vooruit is door de nederlaag, de drager van de rode lantaarn gebleven. Ook de concurrenten onderin (FC Meppel en Elim) verloren echter hun wedstrijd, waardoor de schade voor EV beperkt blijft.

Trainer Niek Woesthuis moest vooraf flink improviseren met zijn opstelling. Door blessures en een schoring was de spoeling dun. Slechts twee spelers (Peter Pluimers en Teun Nijhof) die vorig seizoen in de basis stonden, kwamen ook nu voor in de basis elf.

PH begon fel aan de wedstrijd, drukte EV terug op de eigen helft, maar die kon relatief makkelijk overeind blijven, maar aanvallend ontbrak het EV toch eigenlijk de gehele wedstrijd aan stootkracht.
In de 21e minuut de eerste kans voor EV, maar een schot van Peter van Brussel treft de paal.
De rust lijkt met een 0-0 stand te beginnen, maar in de 39e minuut komt PH toch op 1-0. De scheidsrechter ziet een handsbal binnen de 16 meter en tot verbazing van vriend en vijand wijst hij naar de stip. Stefan Olde Olthof schiet vervolgens zijn ploeg naar de 1-0 voorsprong en het is tevens de ruststand.

Na de thee komt EV niet scherp genoeg uit de kleedkamer, want in de 46e minuut is het al 2-0. Een corner wordt door de volledig vrijstaande Kubilay Coban binnen geschoten.

EV neemt daarna meer initiatief, speelt op de aanval en schuift een mannetje extra door. Het opportunistische spel heeft succes, als Niek Welink in de 56e minuut de 2-1 maakt. EV denkt dat er meer te halen valt en kiest opnieuw voor de aanval.
De ruimtes worden daardoor achterin wel groter en PH profiteert want in de 66e minuut is het Koen Lubbers die de 3-1 maakt.

EV gooit in het laatste kwartier alles op de aanval, ziet dat een bal twee keer van de lijn wordt gehaald en een kopbal van Peter Van Brussel raakt de paal. Het ontbreekt EV aan een greintje geluk dit keer.
In de 90e minuut beslist Stefan Olde Olthof als hij vanaf de stip mag aanleggen voor zijn tweede treffer. Eindstand 4-1.
Volgende week speelt EV thuis tegen Elim.

De uitslagen van de ander wedstrijden:
DOS ’37 – De Zweef 1-0
Gramsbergen – Nieuwleusen 0-0
Elim – Den Ham 0-3
Sparta – FC Meppel 2-1
Vroomshoopse Boys – Tubantia 4-0