Zaterdag vond de jaarlijkse Nationale Veldrit Gerrit Pluimers sr. plaats. ‘s Morgens was de jeugd aan de beurt en ‘s middags streden de Nieuwelingen, Junioren en Masters, om de hoogste plaatsen. Ondanks de ijskoude omstandigheden werd deze, wederom perfect georganiseerde veldrit, een daverend succes.

Was het de vorige jaren nog een GOW veldrit, nu is men een stapje hoger gegaan, naar nationaal niveau. Veldrijden of het z.g.n. crossen heeft natuurlijk altijd al een streepje voor gehad in het Twentse dorp, met name populair geworden door de plaatselijke wereldkampioen Hennie Stamsnijder, die overigens ook zaterdagmiddag, samen met wielercoryfee Bert Boom, aanwezig was om de prijzen uit te reiken.

Deze veldrit die genoemd is naar de her oprichter van het evenement, wijlen Gerrit Pluimers, werd gehouden op een kenmerkende plek voor de Enternaren en wel rondom De Lee en de plaatselijke “Waarf”.

De deelname is dan ook altijd goed en de organisatie o.l.v. Heidy Braamhaar en Roy Spijker, was vooraf dan ook positief gestemd. Heidy was vooral verbaasd over de spontane sponsoring van dit evenement door bedrijven, die graag helpen en zorgen dat de rekeningen betaald worden en ook de medewerking van de “Waarf”, was constructief.

“Er zit voor ons allemaal wat voordeel in, op welk gebied dan ook. Dit was Enter op zijn breedst”, aldus Heidy. Ook kreeg men de helpende hand toegestoken door de organisatie van de Ronde van Enter, zij zorgden voor een mooie jurybus bij start en finish.

Speaker Geert Pluimers zorgde deze dag weer voor deskundig commentaar bij de wedstrijden en de poffertjeskraam langs het parcours deed deze zaterdag goede zaken om de inwendige mens bij een snerpend koude wind te verwarmen.

Uitslagen:

Nieuwelingen:
1.Michiel Mouris
2. Kaj Roeling
3. Willem Jan Belt

Junioren:
1. Antoine Quint
2. Danijel Agricola
3. Thom van Herwaarden

Masters:
1. Leon Brouwer
2. Micha de Vries
3. Patrick Somsen