Zaterdag 3 december zijn De Waarf en De Lee, weer het decor voor de veldrijders. Dit jaar is het een Nationale cross, waarmee zoals eerder geschreven de lat wat hoger is gelegd. Om 9.30 uur gaan de eerste deelnemertjes van start bij de jeugd categorie 1 (m/v) en dat gaat zo door tot jeugd categorie 7, de enige jeugd categorie waar alleen jongens fietsen.

Om 13.00 uur starten de Nieuwelingen (m), om 13.45 uur de Junioren(m) en als afsluiting om 14.45 uur de Masters. Kortom een hele dag veldrijden en de organisatie is er helemaal klaar voor.

De lokale rijders, waar veel van verwacht wordt, zijn bij de Nieuwelingen Joost Spijker (Wierden) en Hugo Wessels uit Enter. Beide renners zijn in goede vorm en Hugo wist al enkele wedstrijden op zijn naam te schrijven. Joost Spijker, heeft ook al enkele wedstrijden gewonnen. Hij fietst bij de Junioren en vader Roy bij de Masters.

Verder in deze klasse: Teun Seppenwoolde en Sven Nijzink uit Rijssen en Jayden Averesch uit Zuna en Luuk Jannink uit Wierden.

Er zijn al meer dan 250 inschrijvingen, aldus Heidy Braamhaar, en dat is heel goed, daarbij gaan ze uit van inschrijvingen op de dag zelf. Aan alles is gedacht voor de bezoekers, ook aan de warme hap. Zo zal er een poffertjeskraam staan en aangezien het weer kouder wordt, is dit een mooie aanvulling.

Vrijdag begint de opbouw met een groot aantal vrijwilligers. Medeorganisator Roy Spijker zegt, dat het altijd prettig organiseren is, wanneer er zoveel vrijwilligers klaarstaan om aan te pakken.

Voor info kijk HIER