Ilse Pluimers in gesprek met Geert Pluimers

Vrijdagavond kwam de kersverse Europees kampioene Ilse Pluimers (17) thuis van een onwerkelijke dag in Alkmaar. Met de medaille nog om zat ze voorin de Camper waar mee ze naar Noord Holland waren getogen. Ze werd thuis opgewacht door familie, buren en bestuursleden van de Ronde van Enter en de Ronde van Twente. Mooie spandoeken waren opgehangen en bij alle invalswegen een groot bord met een foto van wanneer ze over de finish komt.


Onder luid applaus stapte ze samen met haar vriend Lars Boven (winnaar zilver bij de EK tijdrit voor junioren mannen) uit en onderging alle aandacht wat gelaten, maar wel heel blij.
Ze is nog bezig met de verwerking van het hele spektakel en alle aandacht. Ze moest verslaggevers te woord staan in het Engels en dat is ook niet alledaags. Ze redde zich daar trouwens prima mee.

Vervolgens komt ze dan thuis en moet ze weer voor de microfoon bij in dit geval Geert Pluimers.
Vol in het schijnsel van de op de valreep geïnstalleerde bouwlampen doet ze haar verhaal en de aanwezigen klappen voor haar, maar ook voor haar vriend die ook even voor het voetlicht komt.

Een anders vrij zwijgzame vader Gerrit doet zijn verhaal maar al te graag, net als moeder Monic die samen met de hele familie naar Alkmaar getogen waren. Opa’s en Oma ‘s, ooms en tantes, alles ging mee. Ze waren er getuige van dat Ilse al voor 10 km. voor de finish het alleen aanpakte en solo ging.

“Op het laatst was de voorsprong nog maar 4 seconden toen weer 6, dus de spanning was om te snijden” aldus  Gerrit.
De opluchting was dan ook enorm toen de finish gepasseerd was en maakte stress plaats voor positieve emoties.

De aanwezige wethouder van sport Braamhaar overhandigd een cadeautje van de gemeente en prijst haar. Ilse heeft nu een ticket voor het WK in Engeland op zak, waar ze eind september moet aantreden.