De energieprijzen stijgen, boodschappen worden duurder en de inflatie is hoog. Steeds meer mensen maken zich zorgen over hoe ze rond kunnen komen, ook in de gemeente Wierden. Er zijn verschillende regelingen voor ondersteuning, zowel vanuit de overheid als andere instanties. Met de ‘Check waar je recht op hebt-tool’ kijkt een inwoner uit de gemeente Wierden waar hij mogelijk recht op heeft.

Lang niet iedereen is op de hoogte van de regelingen die er bij de gemeente Wierden zijn om inwoners financieel of met andere middelen te ondersteunen. In de speciale rekentool kunnen inwoners zelf kijken of ze mogelijk in aanmerking komen voor bepaalde regelingen. Ook is er informatie te vinden over schuldhulpverlening en organisaties als, Stichting Bowie en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De tool is te vinden op: www.wierden.nl/rondkomen.

Voor wie is de tool?
Iedereen die een laag inkomen heeft, of misschien weinig te besteden heeft als gevolg van schulden, komt mogelijk in aanmerking voor een of meerdere regelingen. Dat kan variëren van een bijdrage voor de sportclub, een verjaardagscadeautje voor de kinderen tot een goede zorgverzekering.
Of iemand in aanmerking komt is afhankelijk van de persoonlijke situatie, zoals inkomen, vermogen en gezinssituatie.

Wethouder Hans ter Keurst: “Ook wij ontvangen signalen vanuit de samenleving dat men zich zorgen maakt over de huidige financiële situatie. We kunnen helaas niet alle zorgen wegnemen, maar proberen onder andere met deze tool handvaten te bieden om inwoners waar mogelijk te ondersteunen.”

Hulp nodig?
Voor vragen over de ‘Check waar je recht op hebt-tool’ of voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente Wierden.

Het Zorgloket is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur via: 0546 – 58 09 90 of per mail via zorgloket@wierden.nl.