Gea en Charlene.

Gea Schoolderman (55) en Charlene Assink (32), moeder en dochter zijn beiden werkzaam in de zorg en hebben al jaren de droom om een zorgboerderij te starten. Ze willen namelijk graag iets extra’s betekenen voor de maatschappij en dat betekent ook een verandering in de zorg. Ze willen een plek vormen waar ze mensen met een vorm van dementie en ouderen, de ruimte kunnen geven waar ze er toe doen en mogen meedraaien in de maatschappij.

Gea: “Een plek waar ze niet hele dagen op hun stoel zitten en wachten tot er tijd voor ze is, maar juist een plek waar de tijd, ruimte en aandacht er gewoon is. Een plek waarbij we kunnen bijdragen aan het langer thuis blijven wonen bij hun partner/geliefden. Een plek waar familie ziet dat hun partner een fijne dag invulling heeft en zij zelf even ontlast worden”.

Charlene: “Eind dit jaar willen we de deuren openen van Dagopvang de Pompoen. Er is een prachtige locatie in Enter aan de Ypeloweg, waar wij kunnen starten met onze dagopvang, maar deze moet nog wel verbouwd worden. We hebben al vele dieren rondlopen, waar we voor zorgen Ook moet er nog een moestuin en pluktuin worden aangelegd. Wij staan ingeschreven bij coöperatie Boer en Zorg en we zijn bezig met alle administratieve zaken rondom het keurmerk. Er komt veel bij kijken, tijd en geld. Maar dit alles hebben wij er voor over om bij te dragen aan een betere toekomst! En we willen jou vragen ons hierbij te helpen?

Het geld dat wij inzamelen d.m.v. deze actie zal gebruikt worden de bouw van de badkamer en aangepast toilet. Mochten we geld overhouden wordt dit allemaal gestopt in de verbouwing en inrichting van de ruimte waar we eind dit jaar mensen willen ontvangen. Elke donatie is welkom, maakt niet uit groot of klein.

Je kunt de voortgang volgen op Instagram en facebook pagina onder de naam: Dagopvang de Pompoen.

Als je vragen hebt kunt u mailen naar:
dagbestedingdepompoen@gmail.com.