Vakantiepark Landal Landgoed De Elsgraven in Enter heeft een flinke moderniseringsslag ondergaan. Het centrumgebouw is van binnen compleet gestript en voorzien van energiezuinige installaties en apparatuur én een eigentijdse inrichting met een gecombineerde receptie/bar. Reductie van stroom- en gasverbruik stond bovenaan de wensenlijst. Inmiddels is het hoofdgebouw – op één cv-ketel na – niet meer afhankelijk van aardgas.

Officiële opening:
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van het duurzaam gerenoveerde centrumgebouw plaats, met voorafgaand een open dag vol activiteiten voor jong en oud.

In het vernieuwde centrumgebouw was de presentatie van ambachtelijke streekproducten. Bezoekers uit de regio en parkgasten konden meedoen met verrassende (zwem)activiteiten, een kijkje nemen achter de schermen van het vakantiepark en de vele vernieuwde faciliteiten bekijken.

De dag werd afgesloten met de officiële opening van het centrumgebouw door wethouder Richard Kortenhoeven van de Gemeente Wierden, Herman Schartman, algemeen directeur van De Elsgraven en Bollo van Landal GreenParks.

Begin 2018 is op het park gestart met deze megaklus. Uitgangspunt was het reduceren van het energieverbruik met vijftig procent. Dat is gelukt.

Om dit te realiseren is het centrumgebouw voorzien van energiezuinige installaties en apparatuur, waaronder een nieuw luchtbehandelingssysteem, zwembadfilters, koelvriesbanken en warmtepompen.

Regionale uitstraling

“Hoewel ongeveer zeventig procent van het investeringsbudget (van circa één miljoen euro) is besteed aan vernieuwingen die voor onze gasten niet echt ‘zichtbaar’ zijn, bleef er gelukkig nog het nodige over voor de modernisering van het nieuwe interieur en een compleet nieuwe keuken,” aldus parkmanager Amanda Dijkstra-Poffers aan.

“Het interieur is gezellig én warm met leuke verwijzingen naar de regio. Zo is er bijvoorbeeld een sfeervolle klompenwand met planten gecreëerd, die uitstekend past bij ons klompendorp Enter. Door de receptie en bar te combineren, kunnen we onze gasten beter van dienst zijn. Tevens zijn de vele trappen verdwenen en is het gebouw voor iedereen goed toegankelijk.”