Vandaag was minister Arie Slob op bezoek bij De Akkerwal in Ypelo, om daar de vrijwilligers van de NL Doet actie, te trakteren op smakelijke krentenwegge. Op het schoolplein ontbreekt een ‘chillplek’ voor de oudere kinderen. Het idee was om aan de rand van het plein een ronde bank met tafel van hout te plaatsen, die past bij de schoolomgeving.  Een aantal ouders heeft dit opgepakt en zaterdag is de aanleg gerealiseerd. ‘Nu kunnen de oudere kinderen lekker met elkaar chillen’,  aldus een enthousiaste directeur Dick Nijzink.

De campagne voerende ChristenUnie Wierden-Enter bracht samen met de minister een bezoek aan dit NL Doet project.  Riet Eshuis, de nr. 11 op de lijst van de ChristenUnie voor de Provinciale Staten: “We wilden deze ochtend enkele waardevolle projecten in het zonnetje zetten samen met Klaas de Vries (kandidaat nr. 3 van de ChristenUnie voor het Waterschap).

Samen met het secretariaat van onze minister hebben wij gezocht naar een passend project. Passend bij het thema waardevol, maar ook passend bij de portefeuille van onze minister.

En natuurlijk hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook anderen daarbij te betrekken. Zo wisten wij vanuit de Passie dat zij een prangende brief voor de minister hadden over de werkdruk in het onderwijs.
Directeur Van den Dool heeft deze persoonlijk kunnen overhandigen aan de minister”.