Rabobank Rijssen-Enter, Gemeente Rijssen-Holten en Gemeente Wierden trekken samen op tegen eenzaamheid. ‘Minder alleen, meer met elkaar’, dat is de slogan waarmee Rabobank Rijssen-Enter, gemeente Rijssen-Holten en gemeente Wierden naar buiten treden in de strijd tegen eenzaamheid. De eerste contouren zijn uitgezet voor een nieuw evenement op 21 november, waarbij de aandacht met name uitgaat naar het ontmoeten van nieuwe mensen.

De gemeenten en de bank startten vorig jaar een samenwerking met als doel om ouderen uit een isolement te halen. En ook dit jaar bundelen de gemeenten (via Wijksaam en ViaVieWelzijn) en de Rabobank opnieuw hun krachten voor dit thema. Voor mensen die het gemis van verbondenheid met anderen voelen.

In tegenstelling tot het grootschalige evenement vorig jaar, kiezen de Rabobank en de gemeenten er nu voor om op 21 november op verschillende locaties in Rijssen, Holten, Wierden en Enter enkele kleinschalige activiteiten te organiseren. Hierbij gaat het erom dat senioren van 75 jaar en ouder, die normaal gesproken weinig buiten komen of zelden tot geen andere mensen zien of spreken, de ruimte vinden om elkaar te ontmoeten.

In deze kleinere setting is het daarnaast mogelijk informatie te geven over bestaande sociale en maatschappelijke initiatieven in de buurt en worden de mensen die dag uiteraard vermaakt.

Bent u of kent u iemand van 75+ en die graag aan deze activiteit zou deelnemen? Noteer de datum, 21 november dan vast in de agenda! Te zijner tijd komen de gemeenten en de Rabobank met een concreet programma.

Meer informatie: communicatie.rijssen-enter@rabobank.nl