Op zondag 1 mei een historische wedstrijd. sv Enter gaat op bezoek bij koploper Holten. Het wordt een wedstrijd om nooit te vergeten. sv Enter staat al voor de thee op een comfortabele voorsprong, door doelpunten van René Nijenhuis, Tim van Otten en Nick Derksen. Na de thee bouwt de ploeg door Justin Alink en opnieuw René Nijenhuis, uit naar 0-5. Het is tevens de eindstand.

De historische tocht kan dit jaar niet doorgaan in verband met de situatie in Oekraïne. Toch heeft de Oranjevereniging besloten, om in een klein comité de Enterse monumenten te bezoeken om op deze wijze gepaste eer te betonen.

Op dinsdag 17 mei komt er een groep van 24 Oekraïense ontheemden naar Enter. Ze worden opgevangen in het Hervormd Dienstgebouw dat in een record tempo door vrijwilligers is ingericht. Burgemeester Tigchelaar prijst de inzet van de Enternaren en de warme ontvangst die ze hebben gekregen.

Eind mei is er eindelijk weer een Ganzen- en kerkpleinmarkt. Rondom de Hogebrink en bij de Hervormde kerk veel belangstellenden. Vanwege de vogelgriep echter dit jaar geen ganzen. De penningmeesters van de Hervormde kerk en Enters Erfgoed kunnen na afloop tevreden zijn.

Na de Ganzenmarkt brengen de Enterse Kloomp’n Daansers een bezoek aan de ontheemden in het Hervormd Dienstgebouw. Daar moest natuurlijk worden gedanst en op muziek van de Driekusman haakten de Oekraïners vrolijk in.

Op 24 mei is de afscheidsreceptie van wethouder Johan Coes. Hij heeft vier jaar gediend in Enter, en daarvoor twaalf jaar als CDA wethouder in de gem. Hellendoorn.

Aan het eind van mei is het ouderen diner. Het idee komt van Frans Roetgering die in de corona tijd vindt dat er iets gedaan moet worden voor de ouderen en horeca in Enter. Beiden hebben het dan moeilijk en Frans wil ze een hart onder de riem steken. EDLIve pakt het idee op en ruim 300 70-plussers uit Enter schuiven aan tafel bij twaalf Enterse horeca zaken.