Eind 2022 konden medewerkers van de gemeente Wierden, hun eigen kerstpakket samenstellen tijdens een kerstmarkt met verschillende ondernemers. Naast de kraampjes met ondernemers was er ook een mogelijkheid om een bedrag te doneren aan drie maatschappelijke organisaties: DieVers, Stichting Samenzijn en ’t Leijerweerd. Vandaag reikten burgemeester Doret Tigchelaar en gemeentesecretaris Marcel Klos op het gemeentehuis de cheques uit.

Maatschappelijke organisaties
Met zorg en aandacht zijn de drie organisaties geselecteerd. DieVers is een kleinschalige zorgaanbieder in Wierden voor mensen met een beperking. Binnenkort openen zij een lunchroom in Wierden.
Stichting Samenzijn is een organisatie die zich inzet voor eenzame ouderen in de gemeente Wierden met het doel om eenzame ouderen samen met enthousiaste vrijwilligers weer sociaal te activeren.
’t Leijerweerd is een manege die naast paardrijden, diverse activiteiten organiseert voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking.

Cheques
Burgemeester Doret Tigchelaar en gemeentesecretaris Marcel Klos reikten namens de medewerkers van de gemeente de cheques uit aan de initiatiefnemers van de organisaties.
Doret Tigchelaar: “Het is ontzettend waardevol om organisaties als deze in onze gemeente te hebben. Zij dragen stuk voor stuk bij aan het welzijn van onze inwoners. Fijn dat onze organisatie dan op deze manier dan weer een steentje kan bijdragen.”