Hans ter Keurst en Henriëtte Wild

“Mantelzorger zijn, daar kies je niet voor, dat ben je tegen wil en dank.” Dat zei wethouder Hans ter Keurst vandaag bij de goedbezochte bijeenkomst voor mantelzorgers bij Pronto in Enter, in het kader van de Dag van de Mantelzorg. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Stichting Evenmens. Dat ging gepaard met een proeverij, maar vooral ontmoeting, gezelligheid, ontspanning en lekkernijen stonden vandaag centraal.

“Je kiest er niet voor, maar je gaat er toch mee aan de slag”, zei Ter Keurst. “Daarom zijn we blij dat we klein beetje kunnen terugdoen. We willen ermee zeggen: duizendmaal dank voor wat je allemaal doet en nog moet doen!”

Een uitspraak die mantelzorger Henriette Wild niet geheel onberoerd liet. “Ik kreeg er even tranen van in mijn ogen, want zo is het. Je staat ervoor en je doet het met heel je hart. Maar het is wel zwaar.”

Hans ter Keurst: “Je staat altijd aan om zorg, rust en troost te bieden. Daarom moeten we er als gemeente zijn voor onze mantelzorgers en hen ondersteunen, waar mogelijk.”

Henriëtte Wild onderkent het belang van aandacht en steun, zij is mantelzorger voor haar man: “Ik heb lang in de zorg gewerkt dus je denkt dat je het aankunt en je wilt het ook doen. Maar ik raakte zelf in de lappenmand, vanwege de zwaarte van de zorg. Daar ben ik nog van aan het herstellen. Bijeenkomsten zoals vandaag zijn een lichtpuntje. Ik geniet hier heel erg van”.