Theo van der Meer (senior)

Deze week kreeg de redactie van Entersnieuws een mail van Mieke Kerkhof. Mieke had een verrassend leuk Appje van Theo van der Meer jr. ontvangen, de zoon van Theo van der Meer sr. Theo sr. was een vriend van haar vader, Henk Kerkhof. Zowel Theo sr. als de vader van Mieke, zijn inmiddels overleden. Velen zullen zich Theo sr. nog herinneren, omdat hij les gaf op de Jozefschool en omdat hij in het RK Mannenkoor zong.

Mieke: “Het waren dikke vrienden, ze hadden beiden een geweldig gevoel voor humor. Als kind ben ik door dit tweetal ooit enorm in de maling genomen, omdat mijn verjaardag, 9 mei, op Moederdag viel. Ik weet het nog goed, ik was negen jaar oud. Beiden spraken vol overtuiging uit dat mijn verjaardag geschrapt zou worden, omdat moeder nu eenmaal voor moest gaan. Uiteraard barstte ik in tranen uit. Pedagogisch onverantwoord.

Theo sr. kwam van oorsprong uit het westen van het land en probeerde zich ook te verdiepen in het Enterse dialect, maar daar had hij wel de nodige moeite mee.

Theo vroeg eens aan mijn vader: “Henk, wanneer zeggen jullie nou “mangs” en wanneer gebruiken jullie “smangs”. Waarop Henk antwoordde. heel simpel, Theo. Mangs zegge wie smangs en smangs zegge wie mangs”!