Op donderdag 25 mei (12.30 – 16.30 uur) vindt er een Maakdag plaats in de bibliotheek van Enter. Iedereen (jong en oud) die belangstelling heeft in technologie is van harte welkom.
Op deze Maakdag is veel apparatuur beschikbaar waarmee kennisgemaakt en gewerkt kan worden. (o.a. 3D printer, plotter, borduurmachine, 3D pennen enz.)

Eveneens is het Klompen- en zompenmuseum aanwezig met een Klompenconfigurator, waarmee klompen ontworpen en afgebeeld kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden?
Kom langs en laat je verrassen door alles wat deze Maakdag te bieden heeft.
In de ochtend komen de scholen op bezoek en vanaf 12.30 uur is er vrije inloop. Het is gratis en aanmelden is niet nodig.

De volgende “Labs” staan op het programma:

MaakLab:
Ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken.
Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bio plastic te maken, een ontwerp te creëer met een 3D pen of met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken.

RobotLab:
Leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging.

FilmLab:
Creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.

MediaLab:
Bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers.
Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

KennisLab:
Maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie.