Vrijdag 6 mei tussen 11.30 en 17.30 uur zal in de Bibliotheek Enter de Maakdag plaatsvinden, onderdeel van het Maker Festival Twente. Enters Erfgoed levert al jaren een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van oude ambachten, zoals handmatig klompen maken. Om de nieuwe generatie een impuls te geven, is samen met Letink Design het Klompen DesignLab ontwikkeld, onderdeel van het Ambachtenlab Enter.

Marlyn Everink van het projectteam: “Met het Klompen DesignLab kan iedereen, jong en oud, een eigen klomp ontwerpen. De installatie combineert de nieuwste technologie met oude ambachtstechnieken op een uitdagende en speelse manier.

Het Klompen DesignLab zal vrijdag tijdens de Maakdag voor het eerst worden gepresenteerd. Op de Maakdag zullen naast het Klompen DesignLab o.a. ook een RobotLab, FilmLab en MediaLab aanwezig zijn. Leer bijvoorbeeld programmeren met de robotjes Cubetto, Homey of de tekenrobot.
Maar ook bijvoorbeeld de werking van een 3D printer of wat je kunt ontwerpen/maken met een plotter of borduurmachine. Kortom: een creatieve dag bomvol uitdagende maaktechnieken”.