De week van 1 t/m 8 oktober, is de ‘Week van de Ontmoeting’. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig  alleen voelen staan. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Het gaat daarbij beslist niet alleen om ouderen die van steeds meer leeftijdsgenoten afscheid moeten nemen, maar ook  jongeren die het moeilijk vinden (nieuwe) contacten aan te gaan.

Ook kan het zijn er bijvoorbeeld intensieve zorg voor een familielid is of dat men nieuw in de gemeente is komen wonen.

Extra aandacht
Na het succes van vorig jaar hebben een aantal organisaties samen met de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Wierden de handen weer ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Rabobank Rijssen-Enter, Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Mantelzorghulp Rijssen, WijkSaam en ViaVie Welzijn roepen alle inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter op om donderdag 3 of vrijdag 4 oktober met twee  gebakjes op bezoek te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Ga op bezoek
Ook u kent waarschijnlijk  in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. Misschien heeft het al wel eens door uw hoofd gespeeld  een keer op bezoek te gaan bij de betreffende persoon, maar is het er gewoon nooit van gekomen.

Wij nodigen u uit om dan nu deze stap daadwerkelijk te zetten. U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 27 september voor 12 uur  telefonisch of schriftelijk aanmelden bij wijksaam@wierden.nl (voor Wierden/Enter).
Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak.

Afhaalpunt
In Enter kan gebak worden afgehaald bij de Rabobank, Bornerbroekseweg 1.

Vindt u het moeilijk om alléén te gaan, maar durft  u wel samen met iemand anders de stap te zetten, dan kan dat ook. Geef in dat geval wel duidelijk aan dat er dan 3 gebakjes besteld moeten worden.

En kunt u niemand in uw directe omgeving bedenken, maar wilt u wel iemand bezoeken, meldt u zich dan toch aan voor deze actie. Wij zoeken dan iemand voor u die u kunt gaan bezoeken.

De gebakjesactie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Bakker Nijkamp, Rabobank, Scholengemeenschap Reggesteyn en het Hedifonds