De week van 1 t/m 8 oktober, is de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd, voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen, en weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Door het coronavirus en alle maatregelen, hebben veel mensen hun sociale contacten zien afnemen, met alle gevolgen van dien.

Extra aandacht.
Daarom slaan een aantal organisaties, samen met de gemeente Rijssen-Holten en de gemeente Wierden, opnieuw de handen ineen om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Rabobank Rijssen-Enter, Stichting Evenmens, Mantelzorghulp Rijssen, WijkSaam en ViaVie Welzijn wijzen alle inwoners van Rijssen, Holten, Wierden en Enter op de Gebakjesactie.
Op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober, kunnen inwoners met twee gratis gebakjes een bezoekje brengen aan iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Maak iemand blij.
U kunt zich tot donderdag 1 oktober aanmelden bij Stichting De Welle: 0546-571 693 of wierdendoet@stichtingdewelle.nl  Het aanmelden is noodzakelijk, i.v.m. het bestellen van het gebak.

Op dinsdag 6 oktober is er in Wierden tussen 9.00 en 12.00 uur een speciale mogelijkheid om de gebakjes af te halen. Dan worden deze uitgedeeld vanuit de mobiele ontmoetingsplek van De Welle op het marktplein in Wierden. Geheel in stijl van de Week tegen Eenzaamheid, is er dan tevens gelegenheid om een kop koffie te drinken. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de richtlijnen vanuit het RIVM.