Loeka Ligtenberg, winnaar 2019.

De strijd om het geel bleef tot de slotetappe van de Tour ongemeend spannend. Pas na de finish op de Champs Elysees, en toen het eindklassement in Parijs werd opgemaakt, werd de winnaar bekend.  Loeka Ligtenberg mag zich winnaar noemen van de Enterse Tourpoule 2019 en is de opvolger van Daan ten Hove die in 2018 de beste was. Loeka veroverde in de 14e etappe het geel en stond het vervolgens niet meer af.

Willem Ligtenberg werd tweede en Jaap Rosink eindigde als derde. Jaap zette een aantal dagen geleden een imposante eindsprint in maar kwam in Parijs toch net iets te kort.

Opvallend is ook de sterke eindsprint van Nickolas aan de Stegge, hij ging op de slotdag van 14 naar 8. Ook de nummer laatst van de Tourpoule in 2018, Lotte te Vaarwerk, imponeerde. Ze ging van 12 naar 9.

Ans Kuipers deed eveneens van zich spreken, ze was dagenlang niet in beeld maar pakte een fraaie 6e plaats in een deelnemersveld dat voornamelijk door mannen wordt gedomineerd.

Gerjan Klinge (Bistro T-Bone) moet z’n huiswerk volgend jaar weer overdoen. Hij pakte de rode lantaarn. Tot slot de winnaar van de dagprijs. Deze ging naar een vrouw. Sandra Nitert kon 530 punten bijschrijven en bleef Jan van de Bakker net voor, 528.

In de Tour de France stond zondag de laatste etappe op het programma. Dylan Groenewegen greep in Parijs net naast de ritzege, deze ging naar Ewan.
Steven Kruijswijk kon zijn derde plaats in het algemeen klassement veiligstellen. Bernal won de Tour 2019.