Stichting Lichtjesavonden organiseert al een heel aantal jaren, met hulp van veel vrijwilligers, Lichtjesavond op de Algemene Begraafplaats in Enter. In december zijn de dagen vaak kort en de avonden lang. Bovendien heerst bijna overal een sfeer van gezelligheid en saamhorigheid. Juist dan wordt het gemis van degenen die er niet meer zijn, nog intenser beleefd. Stichting Lichtjesavond wil daarom ook dit jaar graag even stilstaan bij degenen die we zo liefhadden, maar nu niet meer bij ons zijn.

De Lichtjesavond wordt gehouden op vrijdag 23 december. Bij de ingang van de begraafplaats aan de Weitakkersweg zal er aan de bezoekers een kaars worden uitgereikt.
Om 19.00 uur zal er een korte bijeenkomst zijn, met een gesproken woord en live muziek. Voor mensen die minder goed te been zijn, worden er stoelen klaar gezet. Na afloop kunnen nabestaanden een kaarsje naar het graf van hun overleden dierbaren brengen.

De katholieke begraafplaats aan de Disselsweg wordt eveneens verlicht met fakkels. Hier zal geen bijeenkomst gehouden worden, maar er is wel gelegenheid om hier een kaarsje te plaatsen.

Iedereen is welkom op deze avond. Ook nabestaanden van wie de dierbaren elders begraven of gecremeerd zijn. Zij kunnen hun kaarsje plaatsen in het daarvoor gemaakte Hart van Licht.

Ondanks dat de hoofdwegen op de begraafplaats door fakkels worden verlicht, wordt de bezoekers aangeraden een zaklantaarn mee te nemen.

Een beetje winterweer zal de organisatie niet tegenhouden, een storm of veel sneeuwval echter wel. Houdt u daarom de Facebookpagina van stichting Lichtjesavonden of www.nijkampuitvaartzorg.nl  goed in de gaten.

Wilt u meer informatie, mail: stichtinglichtjesavonden@gmail.com.