Applaus voor de kinderen.

Het was donderdag 7 juli feest op De Roerganger. Schooldirecteur Martin van Zelm (65), meester Martin, gaat volgende week met pensioen. Hij werd ’s middags compleet verrast door de leerlingen, het team, het bestuur, MR en OR van De Roerganger, die gezamenlijk de feestelijkheden in het diepste geheim hadden voorbereid.

Nietsvermoedend werd meester Martin naar de sporthal gelokt. Hij werd daar compleet verrast met een spectaculair optreden van alle leerlingen. Martin en zijn vrouw hebben zichtbaar genoten!

Het Wereld(s)feest van de Klankenkaravaan was een idee van het team. ‘s Ochtends namen de kinderen per groep deel aan muziek- en theaterworkshops onder de regie van De Klankenkaravaan. In de voorstelling werden meester Martin, zijn vrouw en alle aanwezige ouders meegenomen langs alle verschillende werelddelen.

De kleuters reisden af naar Azië en dansten met een Chinese draak, groep 3 & 4 gingen down under en speelden op de didgeridoo, groep 5 & 6 brachten sfeer met Zuid Amerikaans carnaval en groep 7 & 8 gingen los op de djembé vaastrommels uit Zuid-Afrika.

Met een swingend ‘uitzwaailied’ werd de voorstelling besloten. Uiteraard is meester Martin ook enorm verwend met cadeaus. Op het plein van de school, zetten de feestelijkheden zich voort.

Op 1 augustus aanstaande is het exact vijfenveertig jaar geleden dat meester Martin zijn eerste benoeming ontving aan de Eben-Haëzerschool in Ottoland. Met dit dienstverband startte in 1977 zijn loopbaan in het onderwijs.

Ruim 20 jaar later, nadat hij ook op de Oranje Nassauschool in Sliedrecht voor de klas had gestaan, vertrok hij in 1998 met zijn gezin en verruilde hij de Alblasserwaard voor het Twentse Borne.
Daar werkte hij tien jaar als leerkracht op de Regenboogschool. In 2008 trad hij aan als schooldirecteur bij De Roerganger in Enter. Zijn laatste werkweek is daar vandaag ingeluid met dit Wereld(s)feest. Hij mag nog een paar dagen genieten van de kinderen, zijn team en collega’s.
Marcel Markvoort zal hem in het nieuwe schooljaar opvolgen als nieuwe directeur op De Roerganger.

Donderdag 14 juli zwaait Martin van Zelm definitief af en is er een receptie voor genodigden in de centrale hal op school. Vanaf 17.00 uur is daar gelegenheid voor oud-leerlingen en overige belangstellenden om hem de hand te komen schudden.