Het was vandaag een prachtige dag op sportpark “De Werf”. Al om 8.00 uur kwamen de eerste ploegen zich al melden uit Duitsland, België en Denemarken  voor het Internationale toernooi. Maar ook Nederlandse topclubs zoals PSV, Sparta Rotterdam en SC Heerenveen, waren al op tijd vertrokken om acte de presence te geven op het 3e NOVON Internationale Jeugdtoernooi voor JO-12 van Enter Vooruit.

De Enterse equipe, Enter Vooruit JO13-1, mocht het in de poulefase opnemen tegen Sparta Rotterdam en twee Belgische tegenstanders, KRC Genk en Beerschot 1. Deze drie tegenstanders waren een maatje te groot, waardoor de laatste plaats in de poule een feit was.
Ook in de kruisfinale tegen het Beerschot 2 werd jammerlijk verloren.

De tweede kruisfinale was echter van een heel ander kaliber. Tegenstander Balpro, een voetbalschool, had in de eerdere wedstrijden redelijke resultaten laten zien, kwam op een 0-1 voorsprong, maar was na een snelle 1-1 de rest van de wedstrijd de onderliggende partij. Strafschoppen moesten de doorslag geven en EV deed dat beter dan de tegenstander. Een terechte overwinning.

Hierdoor moest het team het in de strijd om plek 13, opnemen tegen sc Heerenveen. De Friese ploeg was sterker en won.
Niet lang daarna werd de wedstrijd om de derde en vierde plaats gewonnen door PSV. De Eindhovense ploeg was de winnaar van de vorige editie van het NOVON toernooi, zij versloegen (ook na strafschoppen) het Belgische Sint Truiden.

De finale werd gespeeld tussen KRC Genk en Borussia Dortmund. KRC Genk was in de wedstrijd de bovenliggende partij, kwam terecht op 1-0, maar moest in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-1 incasseren, waardoor ook hier strafschoppen de beslissing moest brengen.
KRC Genk nam ze beter en werd winnaar van het toernooi. De Belgen wonnen ook de eerste editie van het toernooi.