Na 90 minuten stond het scorebord op Krompatte nog steeds op 0-0. Nieuw Heeten vierde de puntendeling als ware het kampioen. Bij sv Enter waren de druiven zuur. In deze fase punten laten liggen kan je het kampioenschap kosten en daar is alles op gericht bij de club. In de eerste helft speelde sv Enter ook onder z’n eigen niveau. Het woord zomeravondvoetbal viel langs de lijn, en daar had het ook wel wat van weg. Het tempo was te laag, te vaak ging de bal naar de verkeerde kleur.

Anderzijds speelden de gasten zeer defensief, hadden niet echt de intentie om te voetballen en dat betekende dat sv Enter zich telkens stuk liep op de compacte defensie van Nieuw Heeten.

In de tweede helft gaf sv Enter vol gas, het tempo ging omhoog, vanaf de aftrap schoof een mannetje door naar het front en er kwamen kansen. De gasten speelden echter in een handbal verdediging en stonden in twee rijen van 5 spelers voor de eigen 16 meter. Een muur van verdedigers die indien nodig stevig ingrepen en ook over een portie geluk niet te klagen hadden.

Kansen kreeg sv Enter toch via Tim van Otten, Sjoerd Grobbink en Mees ten Broeke. De keeper van Nieuw Heeten groeide wel uit tot de beste man van het veld en bracht bij tijd en wijle sv Enter tot wanhoop. Met het nodige kunst en vliegwerk bleven de gasten overeind en zochten spaarzaam zelf de aanval.
Jorn Hodes en Nieck Slaghekke kwamen in het veld voor René Nijenhuis en Thomas Braam, maar ook dat bracht niet het keerpunt in de wedstrijd.
De stormloop op het doel mocht niet baten en dat betekende puntverlies op Krompatte. Slecht nieuws kwam er daarna uit Holten, toen bekend werd dat de koploper met 2-0 had gewonnen van Hoonhorst.
Komende zondag speelt sv Enter uit tegen SDOL.

Uitslagen overige wedstrijden:
Holten – Hoonhorst 2-0
DAVO – Broekland 0-0
Lettele – Sp. Vroomshoop 1-3
Raalte – Zwolle 6-1
FC Ulu Spor – Haarle 0-5