Burgemeester Doret Tigchelaar en Marten ter Harmsel.

Nederland staat vandaag weer in het teken van de lintjesregen. Duizenden Nederlanders ontvangen vandaag een Koninklijke onderscheiding, omdat ze zich als vrijwilliger verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Wierden blijft daarbij niet achter. Marten ter Harmsel (71) uit Enter kreeg dinsdagmorgen in het gemeentehuis een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Tigchelaar. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Marten dankt zijn onderscheiding aan het vele werk dat hij o.a. voor de Hervormde kerk heeft gedaan en nog steeds doet. Zo was hij betrokken bij de verbouwing van het woonhuis, de aanschaf van een nieuw orgel en de huidige bouw van het dienstencentrum naast de Hervormde kerk.

Daarnaast is hij voorzitter van de “Vrienden van het Reggedal”, organiseerde hij de aanschaf van een duofiets, en was hij nauw betrokken bij de inrichting van de belevenistuin.

Ook is Martin sinds 2011 penningmeester van de Enterse Midwinterhoorn Blazers en promoot hij daar volop het cultureel erfgoed.

Marten is tevens bestuurder bij Hengelsportvereniging ‘t Zumpke. Hij organiseert er wedstrijden en draagt z’n kennis over de hengelsport over aan de jeugd.


De overige personen die werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, kwamen uit Wierden:

Mevrouw Hermien Leferink-Voskamp (69).
De heer Henk Lubberding (83).
De heer Jan Smelt (68).
Mevrouw Inga Tuinte-Jannink (76).
Mevrouw An Wenting-Bourgonje.
De heer Bert Evers (72).
Mevrouw Leta Evers-Meijer (69).
Mevrouw Tony Buursen (77).