Het afscheidstournee van André en Jolande van de Kröl is in volle gang. Het café barstte de afgelopen dagen uit z’n voegen en zaterdagmiddag is de receptie in de achterzaal, voor iedereen die daar zin in heeft. Nog één keer volle bak, nog ene bie de Kröl! Dan schuift rond de klok van half vijf ineens burgemeester Doret Tigchelaar, met ambtsketting, door de klapdeuren naar binnen. Verbazing alom bij menigeen, maar in kleine kring is duidelijk waar de eerste burger van de gemeente Wierden voor komt en is het een goed bewaard geheim.

De burgemeester baant zich een weg door bezoekers richting podium, pakt de microfoon en dan ineens slaat de kakafonie van geluid, om in stilte. André en Jolande nemen verbouwereerd plaats op het podium
Doret: “Ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…..”.

Daarna volgt er een opsomming van de verdiensten van Jolande en André in de  afgelopen decennia. Al sinds 1988 stellen André en Jolande hun café De Kröl wekelijks ter beschikking voor talloze avonden, tentoonstellingen en feesten van diverse vereniging in Enter. Samen zetten zij zich dag en nacht in voor de Enterse gemeenschap en alles geheel belangeloos en voor hen vanzelfsprekend.

Doret: “Hun gastvrijheid stelden ze altijd open voor allerlei organisaties zoals de KBO Enter, Buurtvereniging DAK, Carnavalsvereniging De Boorköttels, Enterse Dagen, Stichting Enters Erfgoed, Muziekvereniging Enter, Enterse Vogelvrienden, Hengelsportvereniging ’t Zumpke, Zonnebloem Enter en Stichting ED Live.

Daarnaast vervulde André verschillende vrijwilligersfuncties, van vrijwilliger bij de brandweer en voorzitter van de carnavalsvereniging  tot lid van de Dorpsraad Enter. Het is jullie beiden van harte gegund”, aldus de burgemeester.