Vanavond reikte burgemeester Robben, tijdens de traditionele kazerne avond , een Koninklijke onderscheiding uit aan Arie Stokreef. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn werkzaamheden bij de vrijwillige brandweer.

Arie (57) was van 1992 tot februari 2017 lid van de vrijwillige brandweer Twente, op de post in Enter. Hij fungeerde de laatste periode als bevelvoerder.

Burgemeester Robben: “Arie is ruim 20 jaar actief geweest voor de vrijwillige brandweer. Dat deed hij altijd op een ordelijke en verstandige manier. Daarnaast was hij ook altijd actief bij de vleesvee keuring tijdens de paardenmarkt. Bovendien heeft hij ook nog eens een mooie uitvinding gedaan, de zogenaamde koeplank. Met deze plank kun je koeien uit een grup halen die daar in zijn gevallen”.

Dinant Knol, kazernecoördinator van Enter prees de verdienste van Arie voor het korps: “Daar waar anderen weglopen, gaat de brandweer juist naar toe om hulp te verlenen. Als je zoveel jaren actief bent geweest voor de brandweer, is dat een hele prestatie die beloond mag worden”.


Mooie woorden waren er ook van Jeroen ten Peze, de voorzitter van de personeelsvereniging. “Arie was altijd duidelijk, correct en was een gedreven lid van de brandweer in Enter”.