Na twee jaar afwezigheid kunnen we weer! Op vrijdag 22 april worden de Koningsspelen georganiseerd. De organisatie van dit grootschalige evenement ligt in handen van De Welle en docenten uit het basisonderwijs. Een projectgroep is in de afgelopen maanden druk bezig geweest om weer een mooi en innovatief programma samen te stellen.

Dit jaar worden er ook Koningsspelen in Enter georganiseerd. Deze worden gehouden op Sportpark Krompatte. In Wierden worden de Koningsspelen gehouden op ’t Lageveld (SVZW).

Beide edities worden tegen 10.00 uur geopend. Vervolgens zal rond de klok van 10.15 uur het Koningsspelen lied “FitTop10” te horen zijn en gaan de deelnemers de uitdaging aan, onder leiding van Dance Studio Janien (Wierden) en Dansstudio Dynamiek (Enter), om 2200 voetjes van de vloer te krijgen.

Het programma is als volgt:

10.00 uur: Opening Koningsspelen 2022.
10.15 uur: Koningsdans.
10.30 uur: Start spelprogramma (12 of 13 spelrondes á 12 minuten).
13.45 uur: Einde Koningsspelen 2022.

Binnen het spelprogramma zal elke leerling deelnemen aan acht spellen. Spellen die gespeeld worden zijn: Vortex Werpen, vier op een rij estafette, KUBB, Knotshockey, Bubblebal, drie is te veel, Flag Football, Kamp van Tom, Rond de Tafel XL en Kingen.

Voor meer informatie kijk op: www.koningsspelenwierden.nl