Enter Vooruit heeft dinsdagavond met overtuiging de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts gewonnen. Tegen de 2e klasser zondag, werd het in Twello maar liefst 3-5. Gezien het spelbeeld was deze overwinning ook dik verdiend. Enter Vooruit speelde met veel overtuiging, was uiterst effectief in de afronding en stond defensief goed.

Al in de 4e minuut werd de offensieve speelwijze van EV beloond. Na een snelle counter was het Ron Smit die met een kopbal zijn ploeg op 0-1 zette. De strijd ging daarna gelijk op. Kansen waren er over en weer maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Dat werd dus na de rust anders. EV gaf na de thee gas en in de 57e minuut was het de sterk spelende Kevin Peppels die 0-2 maakte. Een paar minuten later was het al 0-3 door eveneens Kevin Peppels. Uit een mooie voorzet van Dennis Bolink, schoot hij de bal even fraai binnen, 0-3.
Voorwaarts kon daarna wat terugdoen, uit een strafschop scoorde de ploeg de 1-3.

De wedstrijd was daarna nog absoluut niet gespeeld. EV bleef de bovenliggende partij en in de 72e minuut maakt Kevin Peppels de 1-4, na een mooie pass van Wout Velten. De weerstand was bij de gastheren wel gebroken, want Ron Smit tekent voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, 1-5.

Voorwaarts kan in de slotfase toch nog terugkomen, en scoort nog twee keer. Eindstand 3-5 in een aantrekkelijke wedstrijd, met bij vlagen erg goed voetbal van EV.
Komende zaterdag speelt EV de laatste wedstrijd van de beker. In Borne is dan NEO de tegenstander. De aftrap is om 18.00 uur.