Wim Oosthoek (l), hij scoort de 0-1.

De laatste keer dat Enter Vooruit won was al bijna twee maanden geleden. Op 5 maart won Enter Vooruit thuis van ASC (3-1). Zaterdagmiddag stapte Enter Vooruit opnieuw als winnaar van het veld. Een zwaarbevochten overwinning op PH. In Almelo werd het 1-3 in een spannende pot voetbal die eigenlijk alle kanten op kon. Enter Vooruit trok aan het langste eind en neemt weer wat afstand van de onderste plaatsen.

Enter Vooruit kende een matige eerste helft, maar kwam in het tweede deel, zoals vaker gebeurt, sterk uit de kleedkamer.
In de eerste helft kwam EV uiterst aanvallend binnen de lijnen. Centrale verdediger Sietse Velten schoof vaak door naar het middenveld en dat betekende dat de defensie vaak tegenover een overtal aan PH aanvallers stond.
In de 30e minuut komen de gastheren op 1-0. Een foutje in de verdediging werd genadeloos afgestraft door PH en dat betekende de 1-0 door Kevin Stokkingreef.

EV nam daarna direct weer het initiatief, speelde vol op de aanval en met succes. Een vrije trap van Sietse Velten treft de paal, maar Wim Oosthoek reageert alert en scoort de verdiende gelijkmaker in de 33e minuut. De 1-1 is tevens de ruststand.

Zoals gezegd kwam EV sterk uit de kleedkamer. Wout Velten was daar overigens achter gebleven en Dylan Siemerink kwam in het veld. Daarnaast nog een omzetting, Peter van Brussel schoof door naar de punt van de aanval en dat pakte goed uit. Vanaf de aftrap was EV dreigend en in de 49e minuut kwam de ploeg op voorsprong.
Peter van Brussel draait behendig weg van zijn tegenstander, schuift de bal door naar Job Voortman, die vervolgens Marco ter Weel aanspeelt. Hij scoort de 1-2.

Het spelt golft daarna op en neer en kansen zijn er aan beide kanten. In de 58e minuut komt EV wel op 1-3. Een snelle ingooi van Wim Oosthoek komt uiteindelijk bij Job Voortman en dat betekent 1-3.

PH speelt in het laatste half uur vol op de aanval, schuift een mannetje door en dat betekent dat de ruimte bij PH achterin wel erg groot worden. EV weet echter niet te profiteren, krijgt 100% kansen op een hogere score, maar het blijft bij 1-3.
Komende dinsdag speelt EV thuis de inhaalwedstrijd tegen Be Quick ’28. De wedstrijd op De Werf begint om 20.00 uur.

Uitslagen overige wedstrijden:
Vroomshoopse Boys – Hulzense Boys 0-2
ZAC – Den Ham 1-1
WVF – ASC 3-2
IJVV – Be Quick ’28 0-3
Quick ’20 – Be Quick Zutphen 4-1
De Esch – Sparta 0-5