Doelpunt Enter Vooruit.

Enter Vooruit heeft zich bijzonder knap hersteld van de nederlaag vorige week tegen Tubantia (0-3). In Almelo werd het bij ON een dik verdiende 1-4 overwinning. Op de winst was ook nauwelijks iets af te dingen. Enter Vooruit speelde gedreven, was effectief in de afronding en stond met de rust al met 0-2 voor.

Vanaf de eerste minuut speelde EV met veel overtuiging, stoorde de opbouw van ON al in een vroeg stadium maar bovenal was er de wil in het elftal om te winnen.
Na een kwartier een goede kopkans voor Henri Knol uit een corner, maar de keeper van ON brengt redding. De gastheren kunnen voetballend meekomen, maar creëert aanvallend te weinig. De defensie van EV staat goed, houdt de ruimtes klein en is fel in het duel.

In de 34e min breekt EV de ban, Wout Velten onderschept de bal op het middenveld en met een sublieme steekpass zet hij Sander Jansen vrij en die faalt oog in oog met de keeper niet, 0-1.

Dat geeft EV nóg meer spirit en ze dringen meer en meer aan. In de  41e is het Henri Knol die in combinatie met Wout Velten schitterend voorwerk verricht en uiteindelijk Job Voortman met een heerlijke steekpass de doortocht geeft op goal en ook hij weet het net te vinden: 0-2.
Dat is tevens de ruststand.

EV zet de goede lijn van de eerste helft voort en komt sterk uit de kleedkamer. De eerste aanval levert direct een doelpunt op, het trio Wout Velten, Sander Jansen en Henri Knol combineert er lustig op los en het is uiteindelijk Henri Knol die de verre hoek weet te vinden. 0-3.

Vervolgens neemt ON het initiatief in de wedstrijd over. Ze wisselen een aantal keer en dringen meer aan. EV zet daar veel werklust tegenover maar moet in de 76e minuut toch een tegendoelpunt incasseren.
ON behoudt het betere van het spel maar EV komt er in de counter een paar keer gevaarlijk uit. De ploeg vecht voor wat het waard is en wil de drie punten dit keer mee naar huis nemen.

In de 90e minuut nog een diepe bal naar voren. De ingevallen Menno Beuving wint het kopduel waardoor Henri Knol zijn creativiteit weer tentoon spreidt en de diepgaande jongeling Jelle Swiers weet te vinden en hij gooit de wedstrijd definitief in het slot, 1-4.

De overige uitslagen:
Elim – DOS ’37 1-7
PH – De Zweef 2-0
Sparta – Nieuwleusen 2-2
Vroomshoopse Boys – Den Ham 4-1
Tubantia – FC Meppel 0-3
Gramsbergen vrij.