Kelvin Damhuis uit Enter, zal van 10 tot 12 juni deelnemen aan de  Special Olympics Nationale Spelen (SONS) die in Twente georganiseerd worden. Verdeeld over de veertien Twentse gemeenten, sporten meer dan 3000 atleten met een verstandelijke beperking op 24 onderdelen. Onderdeel van de Special Olympics  is de Torchrun, een loop die alle Twentse gemeenten aandoet. De vlam wordt door een gemengde groep hardlopers uiteindelijk naar de openingsceremonie gebracht.

Ambassadeurs:
Iedere gemeente heeft haar eigen ambassadeurs en voor Wierden zijn dat Kelvin Damhuis en Lisan Soepenberg (Wierden). Zij vertegenwoordigen de gemeente tijdens de Nationale Spelen. Op dinsdag 7 juni zal de Torchrun ook Wierden passeren en het gemeentehuis rond 12.15 uur aandoen.

Burgemeester Doret Tigchelaar zal samen met ambassadeurs Lisan en Kelvin, scholieren en ambtenaren de groep van vijftien hardlopers met de vlam, enthousiast onthalen. Na een korte ceremonie wordt de vlam ontstoken en de Special Olympics vlag gehesen. Vervolgens vertrekt de groep na ongeveer een half uur richting Almelo.

Wethouder Hans ter Keurst: “Dit evenement staat voor inclusiviteit, dat zo ontzettend belangrijk is, ook in Wierden. Hopelijk onthalen we tijdens de Torchrun met vele enthousiastelingen de loopgroep en blijven we ook na de Special Olympics de strijd voor inclusiviteit voortzetten.”

Special Olympics in Wierden:
In Wierden wordt tijdens de Special Olympics op 11 en 12 juni het paardrijden georganiseerd in Manege de Vossenbos in Hoge Hexel, samen met de  kennis en kunde van Stichting ’t Leijerweerd.