Kelvin Damhuis (l) ontsteekt het Olympisch vuur.

Van  vrijdag 10 tot 12 juni worden de Special Olympics in Twente georganiseerd. Verdeeld over de veertien Twentse gemeentes sporten meer dan 2300 atleten met een verstandelijke beperking op 24 onderdelen. De Torchrun zal als traditionele en onmisbare activiteit vooraf aan de Special Olympics alle Twentse gemeenten aandoen. De vlam wordt door een groep hardlopers uiteindelijk naar de openingsceremonie gebracht. Enternaar Kevin Damhuis is ambassadeur van de Spelen.

Dinsdagmorgen kon hij bij het gemeentehuis in Wierden de lopers welkom heetten die de olympische vlam in alle Twentse gemeentes brengen. De vlam werd ’s morgens ontstoken in Holten en onder politiebegeleiding gaan de lopers langs alle gemeentes.

Samen met burgemeester Doret Tigchelaar en mede ambassadeur Lisan Soepenberg, heeft Kelvin het vuur bij het gemeentehuis ontstoken. Kevin zal overigens zelf ook deelnemen op het onderdeel hardlopen.

De Torchrun vormt de aanloop naar de Special Olympics. Vrijdag komt het vuur aan in het FBK stadion en dan zal ook het officiële startschot worden gegeven.
In de gemeente Wierden zal het paardrijden worden georganiseerd.