Enter Vooruit knokte vertwijfeld ruim 90 minuten voor een goed resultaat, maar stond na afloop opnieuw met lege handen. De gasten uit Bennekom waren net een maatje te groot en stapten met een nipte 2-3 overwinning weer in de spelersbus.

Enter Vooruit begon goed. Na de zeperd van vorige week tegen DTS Ede, stonden de neuzen weer dezelfde kant op. Ron Smit en Wim Oosthoek hadden een basisplaats en vanaf de aftrap vloog EV er vol in. Bennekom moest met name in de openingfase terug op eigen helft en al in de 2e minuut werd een kopbal van Ron Smit van de lijn gehaald.

Na ruim een kwartier nam EV wat gas terug en Bennekom kwam beter aan het voetballen. Bennekom had telkens een mannetje vrij lopen, zocht voetballende oplossingen en zetten direct druk op de defensie van EV.
In de 21e minuut een vrije trap voor de gasten op de rand van de 16 meter. Het was Mourad Marbouh die de bal met een fraaie curve in de kruising schoot, achter de kansloze Teun Nijhof, 0-1.

Bennekom bleef daarna de betere ploeg, kwam achterin nauwelijks in de problemen en bleven verzorgd voetbal spelen. Toch kwam EV in de 38e minuut op gelijke hoogte.
De voorbereiding kwam van Marc Breukink die vanaf de rechterkant naar binnen trok. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar het was Ron Smit die in de rebound de 1-1 op het scorebord zette. Het was tevens de ruststand.

Na de thee een gelijk opgaande wedstrijd. Bennekom was minder overtuigend, maar dat was ook de verdienste van EV. De ploeg werkte hard, ging met overtuiging de duels aan, en compenseerde het tekort aan kwaliteit met een flink portie inzet.

Consternatie in de 53e minuut als de goed leidende scheidsrechter naar de stip wijst, bij een vrije trap van Bennekom. Uiteraard het nodige duw- en trekwerk en geel voor Wim Oosthoek. De 11 meter trof echter de paal en EV kon weer opgelucht adem halen.

Niet voor lang. In de 62e minuut was het Quincy Veenhof die met een schot van zo’n 20 meter scoorde, 1-2.
Bennekom rook dat er meer te halen viel, zette een tandje bij en in de 66e minuut werd het na een prachtige aanval zowaar 1-3. Het was Mourad Marbouh die zijn tweede doelpunt maakte.

EV gaf zich echter nog niet gewonnen, zette opnieuw aan en met succes. In de 80e minuut was het Ron Smit die met een lage schuiver EV weer dichterbij bracht, 2-3.

Marco ter Weel en Wout kwamen in de ploeg om voor nog meer aanvallende impulsen te zorgen. EV speelde in het laatste deel alles of niets, stuurde z’n keeper bij corners naar het front, maar doelpunten bleven uit. Eindstand 2-3.Volgende week speelt EV uit tegen koploper Nijkerk.

De overige uitslagen:
Dronten – De Merino’s 0-1
Go Ahead Kampen – DZC 0-3
Nijkerk – DTS Ede 0-2
DOS ’37 – Hierden 1-1
KHC – Barneveld 0-4
Scherpenzeel – Nunspeet 4-1