Katzenjammer pakte de eerste prijs.

Zaterdagavond was het een drukte van belang in de kantine van Enter Vooruit i.v.m. de jaarlijkse Playback show, die het 30 jarig jubileum vierde. Van meet af aan zat de zaal goed vol en een vertegenwoordiging van de organisatie deed een samengestelde openingsact, waarin Freddy Mercury en The Scene een prominente rol vertegenwoordigden. Na de openingsact kwam EV 4 met een hilarische schoonzwem act.

De stemming zat er goed in en de selectie maakte haar opwachting en vertolkte een nummer van Zonnie M, opgevolgd door het bestuur, die Shiny Happy People van R.E.M. op de planken bracht.
Dit nummer werd op een gegeven moment ondersteund door de jeugd O13 die de jeugd PBS van vrijdagavond hadden gewonnen en hun nummer kwamen opvoeren.

Na de pauze begon EV 6 met Katzenjammer, een spektakel met een decor dat door een grote vrachtwagen werd aangevoerd. Jeroen Welink zag zijn act als Mart Hoogkamer na 35 seconden al stranden. Hij werd met zoveel bier bekogeld dat hij het voor gezien hield.

EV 3 deed een liveact en ze waren de jonge uitvoering van de (P)Leesanghers. Ongekend zangwerk o.l.v. Ge Roessink en de originele harmonicaspeler van De Leesanghers.

Leider Gerrit Bouw moest aan het eind van het optreden een contract tekenen voor nog een jaar trainer. Gerrit zong vervolgens nog het nummer Vlaamse meisjes live en het dak ging er af.

De voetbaldames vertolkten Mannequin Challenge en stonden onbeweeglijk stil. Knappe act waarmee ze een aantal jaren geleden ook al hoge ogen gooiden.

De kwaliteit was weer hoog, want ook de WAC bracht een nummer van Amy Winehouse (Back to Black) terug op de planken na een groot aantal jaren. Miranda Geels en Lotte Grouwe trokken hier de kar.

Pauze met een optreden van zanger Marco Schouten, die met wat gezellige nummertjes het publiek vermaakte. Het was tijd voor wederom een nummer van maar liefst twaalf jaar geleden en wel Flappie van Joep van ‘t Hek, door het voormalig “Zuuwnde” elftal uitgevoerd.
Het publiek verdrong zich voor het podium om maar niks te missen van deze tot in detail geregisseerde uitvoering waarin Richard Geels een perfecte uitvoering van Joep gaf.
Achter deze acts schuilen mannen als Dinant ten Brinke en Henk ter Haar, die hun naam verbinden aan vele succesvolle acts.

Het duurde even voordat het decor was verwijderd en toen de gordijnen open gingen werden de toeschouwers verrast met het nummer Trailertrash, uitgevoerd door een aantal dames die een MTB fiets vriendinnengroepje vormen met Tune Mulderij als voorvrouw.

De mannen van 35+ o.l.v. Marc Eshuis rockten er op los met Sad but True van Metallica.

Als afsluiter speelde EV5 The Piano man van Billy Joel in een vol café en met een decor om u tegen te zeggen. Het was voor de jury die bestond uit Jolien Altena, Jan Scholten en Geert Pluimers bijna niet te doen om een winnaar aan te wijzen.

Presentator van deze jubileumavond was Gijs Hakkert, die zich uitermate goed kon vinden in zijn rol en bijdrage aan deze avond en hij vroeg de zanger om de zaal te vermaken terwijl de jury zich terugtrok.

Er kwam witte rook en de eerste drie waren:

  1. Katzenjammer – A Kiss before you go door EV6.
  2. Billy Joel – The Pianoman door EV5.
  3. Amy Winehouse – Back to Black door de WAC.