Paniek in de 16 meter van SDOL

De teleurstelling was na afloop groot bij de spelers van sv Enter en de grote supportersschare. Opnieuw een gelijk spel en dit keer bij SDOL in Luttenberg. Dat betekende dat de ploeg in vier dagen tijd vier punten liet liggen en in de race om het kampioenschap is dat net teveel van het goeie. Holten deed opnieuw wat het moest doen en won met 1-2 bij Sp. Vroomshoop. Het gat met de koploper wordt nu wel erg groot en dat betekent waarschijnlijk dat sv Enter zich kan richten op de na-competitie.

sv Enter begon met veel overtuiging aan de wedstrijd tegen SDOL. De ploeg had nog iets recht te zetten na het pijnlijke gelijkspel tegen Nieuw Heeten (0-0) en vanaf de aftrap waren de intenties bij sv Enter duidelijk. Zo snel mogelijk scoren!

Dat lukte ook want in de 15e minuut is het Justin Alink die fraai binnenkopt na een voorzet van Sjoerd Grobbink. sv Enter blijft daarna de bovenliggende partij. De ploeg krijgt kansen (Tim van Otten en Sjoerd Grobbink) maar het blijft aanvankelijk bij een 0-1 stand.
In de 26e minuut is het wel raak als Tim van Otten met een kopbal de stand naar 0-2 tilt.

SDOL neemt daarna wel meer initiatief, verlaat de defensieve stellingen en in de 40e minuut krijgt de ploeg zowaar een strafschop in de schoot geworpen. Justin Alink maakt hands (hij kon de bal niet meer ontwijken) en scheidsrechter Oude Wolcherink uit Weerselo wijst naar de stip.

Mark Alferink maakt de 1-2 en brengt zijn ploeg op slag van rust opnieuw in de wedstrijd.

In de tweede helft is er eigenlijk maar één ploeg die voetbalt en dat is sv Enter. SDOL beperkt zich tot het tegenhouden van de bal en gokken op de counter.
In de 51e minuut knalt Sjoerd Grobbink een bal op de lat en tien minuten later doet hij dat opnieuw.
Gescoord wordt er echter aan de andere kant. Het is Pim Jansen Holleboom die vanaf 16 meter de bal hard in de kruising schiet, 2-2.

sv Enter blijft de bovenliggende partij, Mees ten Broeke ziet een schot vanaf vijf meter gekeerd door de keeper van SDOL. Jorn Hodes komt vervolgens in de ploeg voor Nick Derksen.
sv Enter gooit in het laatste kwartier alles op de aanval en met het nodige kunst en vliegwerk blijft SDOL overeind. Een speler van SDOL krijgt nog rood, maar sv Enter kan niet meer profiteren van de overtal situatie.
Na ruim 95 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer, eindstand 2-2.
Komende donderdag speelt sv Enter thuis de inhaalwedstrijd tegen FC Ulu Spor.

Uitslagen andere wedstrijden:
Heeten – Nieuw Heeten 2-1
Sp. Vroomshoop – Holten 1-2
Haarle – DAVO 3-3
Zwolle – Broekland 0-1
FC Ulu Spor – Raalte 2-11
Hoonhorst – Lettele 1-2.