Drie spelers nemen afscheid van de hoofdmacht van Enter Vooruit. Matthijs Rozemuller, Jurgen Siemerink en Wim Oosthoek worden voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd in het zonnetje gezet. Eerder heeft ook Dylan Siemerink afscheid genomen van Enter Vooruit 1.

Half juni is er weer een Supermoto op circuit Krompatte. EMC rijder Robin Nijkamp levert een bijzondere prestatie. Hij is veruit de snelste onder de clubgenoten en mag starten bij de grote jongens. Hij start op plek 23 en gaat als nr. 11 over de finish.

Ook dit jaar organiseert “Enters Voordeel” de verkiezing van de “Leukste zaak van Enter”. Ook dit keer een spannende strijd. Perron 84 aan de Dorpsstraat komt als winnaar uit de bus, gevolgd door Mirjam’s Bloemen en op plek 3, Tukkers Culinair.

Door corona is er twee jaar geen Avond4Daagse. Maar half juni starten ruim 850 lopers weer en lopen een afstand van 5 of 10 km. Ook dit jaar staat CJV Timotheüs weer garant voor een perfecte organisatie.

De coalitie NEW en CDA presenteren een zogenaamd coalitie akkoord. Op hoofdlijnen een plan voor de komende vier jaar. Het plan wordt overhandigd aan burgemeester Doret Tigchelaar. Daarna moet er nog een raadsbreed akkoord worden gemaakt met de oppositie. Die hebben echter geen zin om zich voor het karretje van het CDA en NEW te laten spannen en een raadsakkoord is daardoor ver weg.

Kelvin Damhuis is ambassadeur van de Special Olympics die in juni in Twente worden georganiseerd. Bij het gemeentehuis in Wierden ontvangt hij samen met de burgemeester de lopers die het Olympisch vuur door Twente brengen. Gezamenlijk wordt het vuur ontstoken voor het gemeentehuis.

Bij sv Enter organiseren ze een dag waarin Enterse bedrijven met elkaar de strijd aan gaan op de groene mat. Bedrijven doen de nodige moeite om op de spelersmarkt de nodige spelers binnen te hengelen. Het gecombineerde team van Tegelbedrijf Van Otten en Timmerwerken Kuipers winnen de finale.

Enter Vooruit en sv Enter slaan de handen ineen om Oekraïners te laten voetballen. Aangezien werk of school niet altijd direct een optie is, worden er allerlei manieren van vermaak bedacht. De voetbalclubs doen dat op hun eigen sportieve manier: zij sponsorden voetbaltenue en -schoenen voor alle jongens en stellen gratis hun velden beschikbaar.

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de Brandweer Enter wordt afscheid genomen van Gerrit Velten en Ben Slaghekke. Ze zijn voor de laatste keer op gepaste wijze opgehaald om vervolgens met het hele korps afscheid te nemen. Ook Wilfred Mennegat neemt afscheid van het korps.