Vanwege de stikstofmaatregelen van de overheid, laten de boeren in de zomer van 2022 flink van zich horen. Snelwegen worden geblokkeerd en politici bedreigd. Eind juli is het opnieuw raak als woedende boeren bij Enter de A1 volstorten met afval, mest, brandend hooi en autobanden. De brandweer van Enter komt in actie, de natuur is kurkdroog en men vreest uitbreiding van de branden.

In juli worden er drie nieuwe wethouders benoemd. D.w.z. Richard Kortenhoeven en Hans ter Keurst lopen al een tijdje mee. Gertjan ten Brinke is namens het CDA wel nieuw in het college.

Op de eerste zaterdag in juli wordt in het kader van de Enterse Dagen The Battle of the Noabers georganiseerd op Sportpark Krompatte. Vuur de Wille (Marijkelaan) wint het prestigieuze treffen tussen de Enterse straten.

Op 7 juli neemt Martin van Zelm afscheid bij de Roerganger. In het geheim heeft men een groots afscheid voor hem georganiseerd. Martin Markvoort gaat hem opvolgen als de nieuwe directeur van de Roerganger.

Bij de TC Enter zijn er in juli weer de clubkampioenschappen. Dit keer doen ook de jeugdspelers van de club.

Een prachtige prestatie van Enternaar Bert Audenhaar. Bij het WK voor vissen in teams wordt hij in België wereldkampioen.

In juli is er ook weer de Enterse Tourpoule. Een spannende strijd die uiteindelijk wordt gewonnen door Bas van Otten. Na de laatste etappe hangt het geel bij hem aan de gevel in de Margrietlaan.