Deze week start het jongerenwerk van De Welle met het geven van voorlichtingen over vuurwerk op basisscholen in de gemeente Wierden. Een leerzame traditie die al jaren het einde van het jaar inluidt. Daarnaast rijdt de Vuurwerkbus op oudejaarsdag weer rond.

Naast de mooie kanten van vuurwerk, vallen er ook ieder jaar weer slachtoffers. Daarom besteedt het jongerenwerk jaarlijks aandacht aan dit onderwerp, om ongelukken, boetes en HALT-straffen te voorkomen.

Tijdens de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan groepsdruk. Hoe ga je om met vrienden die je pushen om iets te doen wat je eigenlijk niet wil? Tientallen scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de vuurwerk  les van het jongerenwerk.

Vuurwerkbus:
Naast de lessen rijdt het jongerenwerk rond met de Vuurwerkbus op de oudejaarsdag. Met aansteek lonten, vuurwerkbrillen, warme rookworst en chocolademelk gaan ze van groep naar groep.

Ook deelt het jongerenwerk informatie uit over veilig vuurwerk afsteken. De bus rijdt rond van 10.00 tot 16.00 uur.

Je kunt op oudejaarsdag jouw locatie doorgeven aan de bus via Instagram: @jwdewelle. Naast jongerenwerkers zal ook burgemeester Robben plaats nemen in de Vuurwerkbus.