Johan Nibbelink

Zaterdag was een drukke dag voor de duivenliefhebbers, omdat er maar liefst twee wedstrijden op de agenda stonden. Het was Quievrain met een afstand van 285 km. en een nieuw Frans losstation Sermaises op 538 km.

Beide vluchten werden om 7.15 uur gelost. In Quievrain bevonden zich 244 Enterse duiven onder de 13444 geloste duiven, en in Sermaises 69 onder de daar 6268 duiven van de Afdeling 9.

De duivenliefhebbers moeten hun duiven nu splitsen voor de verschillende vluchten en hier en daar het systeem aanpassen. Daarom laat men ook vaker duiven thuis om als opvang voor hun partners te dienen. Het weer was goed en de wind stond op NW, ook waren daar af en toe wat twijfels over.

De duiven van Sermaises kwamen met een snelheid van 71km/u en die van Quievrain van 81 km/u naar huis. In beide gevallen was het Johan Nibbelink uit Goor en lid in Enter, die de overwinning op eiste. Johan is een gekend kampioen in de regio en dat bewees hij zaterdag met deze overwinningen.

Jan Scholten en Wendy Eertink

De gekende namen hadden het nakijken. Wel kwam een voorspelling in het vorige verslag uit, waar werd aangegeven dat de getalenteerd Wendy Eertink, zich nog zou laten gelden. Ze pakte op beide vluchten de 6e plaats. Jan Scholten en zoon Frank, lieten zich ook goed gelden met drie prijzen bij de eerste tien op Sermaises.

Eerste tien op Quievrain:

1, 3 en 4: Johan Nibbelink
2, 5, 7, 8 en 9: Dennis Beverdam
6: Wendy Eertink
10: Gerard Krake

Eerste tien op Sermaises:
1 en 7: Johan Nibbelink
2 en 10: Henk Buursink – Geert Pluimers
3, 4 en 5: Jan Scholten en Zn.
6  en 8: Wendy Eertink
9: Gerard Krake