De gemeente Wierden wil inwoners helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning. Daarom start de gemeente samen met Stichting Duurzaam Wierden-Enter een woningisolatie-actie. Woningeigenaren in gemeente Wierden ontvangen bij het isoleren van hun woning een collectiviteitskorting. De woningisolatie-actie loopt t/m 31 oktober 2022.

 Collectiviteitskorting
Een goed geïsoleerde woning houdt warmte langer vast in de winter en blijft in de zomer juist koeler! Met de hoge energieprijzen en de woningisolatie-actie is het voor veel woningeigenaren interessant om het energieverbruik te verminderen. Inwoners van gemeente Wierden ontvangen tijdens de actieperiode 10% korting (met een maximum van € 250,-) als zij hun woning voor minimaal € 1.500,- laten isoleren.

Wethouder Richard Kortenhoeven: “Dat we duurzamer moeten leven en produceren, daar kan niemand meer omheen. Er liggen flinke uitdagingen op dit gebied. Ook voor woningeigenaren, helemaal nu ook de energiekosten toenemen. Ik vind het dan ook mooi dat we samen met Stichting Duurzaam Wierden-Enter woningeigenaren een korting kunnen bieden op het isoleren van hun woning.”

Hoe werkt het?
Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op www.duurzaamwierdenenter.nl/collectiviteitsactie. Op de website staat ook het aanmeldformulier en staan de vakwerkbedrijven vermeld waar een offerte aangevraagd kan worden. Goed om te weten! Het offertetraject is vrijblijvend.

Na ontvangst van de offerte(s) is het aan de woningeigenaar om te beslissen of hij/zij meedoet en aan welk bedrijf de opdracht wordt verleent. De eerste 200 aanmeldingen komen in aanmerking voor de korting. Daarna wordt gekeken hoeveel budget er nog beschikbaar is. Woningeigenaren die eerder dit jaar hun woning hebben laten isoleren, komen mogelijk ook voor een korting in aanmerking en kunnen daarvoor het aanmeldformulier invullen.

Energiecoach voor advies op maat
Deelnemers aan de woningisolatie-actie kunnen ook aangeven of zij een huisbezoek wensen van een Energiecoach. De Energiecoach kan helpen bij het aanvragen van offertes en heeft veel kennis over het verduurzamen van woningen. Zij geven niet alleen voorlichting over isolatie, maar ook over andere duurzame investeringen. Denk hierbij aan tips over kleine aanpassingen om de woning te verduurzamen en informatie over mogelijke subsidies, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de duurzaamheidslening van het Nationaal Warmtefonds.

Belangrijk: een afspraak met een Energiecoach is gratis en vrijblijvend. Niks moet, de woningeigenaar zit dus nergens aan vast! Een afspraak maken met een Energiecoach kan via het aanmeldformulier van de woningisolatie-actie. Iedere inwoner die overigens geïnteresseerd is in een huisbezoek van een Energiecoach kan een afspraak maken door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of te bellen naar 0546 -72 31 17.