Geert ten Brinke, Wilfred Koek, Erik ten Hove en Dick ten Brinke.

Hovek Projectinrichting met vestigingen in Enter, Zwolle en Apeldoorn en het Almelose Ter Horst Wonen & Projecten, gaan hun krachten bundelen. De samenwerking krijgt vorm door een deelname van 50% in Hovek door Gâteau Investments BV dat ook de aandelen bezit van Ter Horst Wonen & Projecten. De huidige eigenaren van Hovek Projectinrichting, Dick ten Brinke en Erik ten Hove treden terug.

Geert ten Brinke, zoon van Dick ten Brinke, verwerft eveneens 50% en wordt de nieuwe directeur van Hovek.  Geert ten Brinke was de afgelopen jaren al actief binnen de onderneming als operational manager en kent de onderneming dan ook als zijn broekzak.

“Toen duidelijk werd dat de huidige eigenaren van Hovek wilden terugtreden, trad een spannende tijd aan. Hovek is een gezonde onderneming die met veel liefde voor het vak en betrokken vakmensen is gegroeid. Om de groei verder vorm te geven zijn we op zoek gegaan naar een onderneming met dezelfde waarden en liefde voor het vak. We zijn dan ook erg blij dat we deze partner gevonden hebben” aldus Geert ten Brinke.

Ook Wilfred Koek, directeur van Ter Horst Wonen & Projecten, is zeer blij met de bundeling van krachten.

Wilfred Koek: “Onze deelname in Hovek biedt veel voordelen voor beide ondernemingen. Door de samenwerking kunnen we niet alleen onze kennis en ervaring delen, maar hebben we ook een sterkere positie op de inkoopmarkt. Voor Hovek betekent de samenwerking dat ze nu ook gebruik kunnen maken van onze kennis en ervaring op het gebied van vloeivloeren en houten vloeren.

We hebben overigens tijdens de overname niet alleen gekeken naar het financiële plaatje, het was minstens zo belangrijk dat de cultuur van beide ondernemingen bij elkaar passen. Het spreekt voor zich dat we zeer blij zijn met de samenwerking met Hovek”.

Beide ondernemingen kennen een rijke historie in de branche en richten zich primair op de professionele markt.
Hovek Projectinrichting bestaat meer dan 40 jaar en is in die periode uitgegroeid tot een gezonde, stabiele onderneming die zich richt op de zorgsector, scholen en utiliteitsbouw.

De historie van Ter Horst Wonen & Projecten gaat zelfs terug tot 1935. Ter Horst bedient dezelfde markten als Hovek maar heeft daarnaast ook een stevige positie weten te verwerven met hoogwaardige stoffering bij particulieren.

Voor het personeel, de klanten en de leveranciers van beide ondernemingen verandert er op korte termijn niets. De ondernemingen blijven onder eigen naam opereren en zetten hun activiteiten voort op de huidige locaties.