Enterse bouwvakkers in opleiding.

Ruim 300 kinderen zijn maandagmiddag weer begonnen aan de bouw van het Houtdorp. Dit keer is het al weer de 6e keer dat NEW Generation de organisatie op zich heeft genomen. Vijf dagen lang timmeren, sporten, en plezier beleven op het Houtdorp op De Mors en het thema is dit jaar: Boerderij.

Zo’n 50 vrijwilligers van NEW zijn de gehele week in touw om alles te begeleiden. Jan ten Berge die al weken bezig is met de voorbereiding: “Vooraf moet er natuurlijk veel gebeuren, benaderen sponsoren, hout en spijkers regelen, het terrein inrichten. WE zijn dit jaar extra voorzichtig vanwege de vele wespen. Dus geen flesjes limonade, maar bidons met appelsap of water, waar geen wesp in kan kruipen. Ook mobieltjes zijn taboe dit jaar”.

Dinsdagvond is het kijkdag voor de ouders, woensdag zijn er spelactiviteiten, en donderdag is er weer de playback show en dan kunnen de kinderen ook blijven slapen, mits het weer dit toelaat. Slapen kan alleen voor de kinderen van groep 5 t/m 8.

Jan ten Berge: “Ook worden dan de prijzen uitgereikt voor de mooiste hutten op het Houtdorp. De start was in elk geval goed, wel wat kinderen met een blauwe duim en splinters. Het valt allemaal mee, veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daar doen we met ons alleen ons uiterste best voor”.