Afgelopen vrijdag speelde Holyoke Dames 1 de eerste competitiewedstrijd in Ootmarsum tegen Lammerink Installatiegroep/Set-up ’65 Dames 4. Na een verloren bekerwedstrijd waren de dames extra gebrand om de competitie goed te beginnen.

Aan het begin van de eerste set pakte Holyoke haar eigen spel meteen goed op en konden daardoor een grote voorsprong opbouwen. Na een aantal persoonlijke fouten en een goede service van de tegenstander, weet Set-up ’65 de voorsprong kleiner te maken. Hierdoor moest er aan het einde van de set voor elk punt worden gestreden en met succes. De eerste set werd gewonnen met 25-27.

De tweede set begint Set-up ’65 wat meer in het spel te komen. Na een time-out weet Holyoke hier goed op te reageren en wordt de set netjes uitgespeeld. Holyoke wint deze set met 21-25.

In de derde set werden er vanaf het begin veel eigen opslagfouten gemaakt. Door slim spel en veel aanvallende ballen konden de dames de eigen fouten goedmaken en hierdoor ook de derde set binnen halen met 24-26.

Nu de wedstrijd al gewonnen is, zijn de meiden gebrand om ook de 4e en laatste set binnen te slepen. De laatste set beginnen de dames meteen met een 4-0 achterstand. Door een mooie opslag serie van Anouk Nijenhuis weten de dames het gat dicht te spelen en een voorsprong te pakken. De dames blijven hun eigen spel vasthouden en winnen de set ruim met 17-25.

Een mooie 0-4 overwinning. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 oktober om 16.30 uur in Sporthal de Zomp tegen Rivo Rijssen Dames 3.