Afgelopen zaterdag speelde de dames uit Enter een belangrijke thuiswedstrijd. Holyoke D1 speelde de wedstrijd tegen Tornado D3 uit Geesteren, een team dat op de 12e plek staat, waardoor Holyoke gefocust moest zijn om de volle vijf punten te pakken.

De Enterse dames starten al gauw met een mooie voorsprong. De servepass ligt mooi aan het net, waardoor spelverdeelster Chantal Jannink genoeg keuze heeft om een aanvaller uit te kiezen. Er wordt goed samengespeeld en taken worden goed uitgevoerd. De eerste set werd daarom ook met 25-18 gewonnen.

De tweede set begint Holyoke erg rommelig, dit komt deels doordat taken niet goed uit worden gevoerd. Holyoke en Tornado gaan gelijk op en bij een stand van 18-18 neemt de trainer van Holyoke een time-out. De dames worden goed aangesproken en gaan weer gefocust in het veld staan. Er worden weer punten gepakt waardoor Tornado een time-out pakt bij een stand van 19-21.
Holyoke is op dit moment te sterk en pakt dan ook deze set met 25-21.

In de belangrijke derde set starten de dames uit Enter sterk. Door een mooi serve van Anne Voortman komt Holyoke al gauw op een 8-2 voorsprong. Deze voorsprong loopt uit naar een stand van 21-10. Aileen ter Haar scoort een mooie laatste bal op de rechtdoor, waardoor de dames de derde set hebben gewonnen met 25-12.

In de vierde set beginnen de dames wat minder gefocust. Er vallen veel ballen op de grond, afspraken worden niet nagekomen en de dames communiceren niet meer. Na een time-out beginnen de dames weer sterk. Het spel wordt opgepakt waardoor er door de aanvallers mooie ballen worden gescoord. Holyoke weet uit te lopen en pakt deze set met 25-18. Holyoke D1 heeft vijf punten kunnen pakken en staan door deze wedstrijd drie punten los van de nummer twee.

Volgende week speelt Holyoke D1 om 17.45 uur in Haaksbergen tegen Havoc D1. Dit belooft een spannende wedstrijd te gaan worden, omdat Havoc op de derde plek staat in de ranglijst.