Weet u wat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Enter heeft afgespeeld en welke plekken hier allemaal bij horen? En hebt u altijd al eens in een origineel WO II voertuig willen meerijden? Dan hebt u op vrijdag 4 mei de kans om dit te beleven. De Oranjevereniging Enter organiseert weer de prachtige rit langs de WO II-monumenten en historische plekken in en rond Enter.


Weet u bijvoorbeeld waar het hoofdkwartier van het Overijsselse verzet gevestigd was? Kent u het bos waar een plaatselijke NSB’er is geliquideerd? Nee?
Dan is de historische tocht op 4 mei echt iets voor u. De inmiddels erg populaire tour wordt gereden in originele oorlogsvoertuigen en start om 10.00 uur vanaf het Dorpsplein.  De tocht duurt circa 3,5 uur en bij verschillende locaties worden verhalen / gebeurtenissen verteld en foto’s getoond.

U kunt deze tocht meebeleven als u dat wilt. U dient zich hiervoor wel aan te melden. Dit kunt u doen bij Diederick ten Brinke (06. 41 61 28 50). De kosten zijn € 10,– per persoon (kinderen tot 10 jaar € 5,–).

U krijgt hiervoor dan een prachtige rit in originele voertuigen, een koffiestop en een boekje met daarin de verhalen om later nog eens rustig na te lezen. Om er zeker van te zijn dat er genoeg voertuigen beschikbaar zijn, dient u zich uiterlijk 25 april  op te geven.