Kelvin Damhuis en Herman ter Harmsel.

Kelvin Damhuis, ambassadeur van Special Olympic Games, heeft onlangs een cheque overhandigd aan de Stichting  Paardrijden voor Gehandicapten ’t Leijerweerd. Het bedrag op de cheque is het resultaat van een spontane actie van zijn collega’s van Wolters Europe BV, bedoeld als cadeau voor Kelvin.

Mede door de speciale sportkleding, aangeboden door sponsoren en de intensieve begeleiding, heeft Kelvin tijdens de Special Olympic Games Twente twee keer de 100 meter en twee keer de 200 meter gelopen. Hij behaalde daarbij de 2e, 4e, 5e en 6e plaats. Een bijzonder knappe prestatie in zo’n zwaar deelnemersveld.

Het resterende bedrag wilde Kelvin schenken aan een goed doel waar hij een speciaal gevoel bij heeft. Al tientallen jaren is ’t Leijerweerd zo ongeveer het tweede thuis voor Kelvin. Naast het paardrijden houdt hij zich vrijwel dagelijks bezig met het onderhoud van de manege en de paarden en zijn keuze was dan ook snel gemaakt.

Hoewel Kelvin heeft laten zien over atletische kwaliteiten te beschikken,  geeft hij bij de volgende Games toch de voorkeur aan het onderdeel paardrijden.

’t Leijerweerd is Kelvin bijzonder erkentelijk voor zijn spontane gift en de ruiters wensen hem daarbij heel veel succes.