In de gemeente Wierden, Almelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Twenterand en Rijssen-Holten, hebben de 30 energiecoaches de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking gestart. Deze wordt gecoördineerd door de gem.Wierden. Wethouder Kortenhoeven: “Het is mooi dat door deze samenwerking krachten worden gebundeld. Bijscholing van energiecoaches is daar een voorbeeld van, maar de energiecoaches delen ook regelmatig hun kennis en ervaring. Daarmee helpen ze niet alleen elkaar als echte ‘Noabers’, maar ook onze inwoners”.

Energiecoaches
De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die advies op maat geven over energiebesparing en duurzame maatregelen. Door bijscholing en kennis met elkaar te delen zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van energiebesparing, techniek en subsidies, zoals bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).

Advies over verduurzaming
“Juist nu we te maken hebben met stijgende energietarieven is het belangrijk dat bewoners nadenken over hoe ze hun energieverbruik  zo laag mogelijk kunnen houden. Daar kan een energiecoach ze met tips en adviezen bij helpen. Een afspraak met een energiecoach is gratis en vrijblijvend” aldus Kortenhoeven.

Denk bijvoorbeeld aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, maar ook het gebruik van tochtstrips, led-lampen en waterbesparende douchekoppen.
Vaak leveren de tips voor kleine maatregelen de bewoner al snel een mooi voordeel op.  Meer informatie over de energiecoach, energie besparen en subsidies is te vinden op www.duurzaamwierdenenter.nl.

 Afspraak maken
Inwoners uit de gemeente Wierden kunnen een afspraak maken met een energiecoach door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of telefonisch een afspraak te maken via (0546) 72 31 17.

Ook kunnen bewoners iedere woensdag van 16.00 tot 18.00 uur terecht bij het Energieloket. Het Energieloket is gevestigd aan de Gildenweg 8a in Wierden.