Marco ter Weel (l), kreeg in de tweede helft rood.

Na 90 minuten gaf de stand 0-1 aan op het scorebord van De Werf en Gramsbergen stapte als verdiende winnaar van het veld. De uitslag had echter veel hoger uit kunnen vallen, als de gasten wat effectiever in de afronding waren geweest. Met name in de eerste helft kreeg de ploeg een handvol 100% kansen. Daarnaast was het aan Daan Zwoferink te danken dat hij zijn ploeg lang in de race hield en hij ook de beste man was aan de kant van Enter Vooruit.

Daan Zwoferink nam de plaats onder de lat in voor de geschorste Teun Nijhof. Daarnaast kon de trainer van EV ook niet beschikken over de geblesseerde Sietse Velten en Job Voortman. Een flinke aderlating voor EV, die zaterdagmiddag tegen een goed voetballend Gramsbergen gewoon te kort kwamen.

EV kwam nog wel fel uit de startblokken, joeg op de tegenstander en drukte Gramsbergen terug op de eigen helft. Na ruim vijf minuten namen de gasten echter het initiatief. De ploeg had een hoop lopende spelers die telkens weer vrij op doken voor het doel van EV.

De meest enerverende fase was tussen de 20e en 30e minuut van de eerste helft.
Scheidsrechter Goutier uit Arnhem laat de grensrechter van EV twee keer staan na een vlagsignaal vanwege buitenspel. Beide keren brengt Daan Zwoferink redding. Even later een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel en een minuut later stuitert een bal via de onderkant van de lat achter de doellijn. Ook dit keer geeft de scheids aan doorspelen….. en EV kruipt door het oog van de naald. Rust 0-0.

In de tweede helft komt EV opnieuw fel uit de kleedkamer, maar opnieuw vangt Gramsbergen de aanvallen makkelijk op. In de 52e minuut is het echter raak. Vanaf zo’n 5 meter voor de goal schiet Jorn Kelder, hard en hoog raak, 0-1.

EV neemt na deze achterstand meer initiatief, gooit de schroom van zich af en komt meer op de vijandelijke helft. Gramsbergen staat achterin echter compact, houdt de ruimtes klein en geeft nauwelijks wat weg.
In de counter is de ploeg telkens gevaarlijk met drie zeer bewegelijke spitsen. Robert Velten, Gijs Nijmeijer en Menno Beuving komen vervolgens in de ploeg voor Dirk Bredveld, Jesse Nijkamp en Jelle Zwiers.

In de 84e minuut kan ook Marco ter Weel voortijdig douchen na een harde charge en dat betekent direct rood.
EV dringt nog wel, maar de overtuiging ontbreekt. Gramsbergen schiet nog op de paal en speelt de wedstrijd op routine uit. Eindstand 0-1.
Volgende week speelt EV uit tegen koploper DOS ’37.

Uitslagen overige wedstrijden:
Tubantia – PH 2-0
FC Meppel – Elim 1-4
Den Ham – DOS ’37 1-3
Nieuwleusen – De Zweef 4-1
ON – Sparta 0-1