In 2016 heeft het Enschedese glasvezelbedrijf Bright Access een glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen De Vonder en De Elsmoat aangelegd. Nog steeds zijn deze bedrijventerreinen volop in ontwikkeling en kunnen er nieuwe bedrijven worden aangesloten.

Nieuwbouw
Op de terreinen worden momenteel nieuwe panden gebouwd. “Juist de bouw is een mooi moment om in te stappen,” volgens Leo Oude Geerdink, projectleider bij Bright Access. “Bij bestaande panden moeten we vaak een kleine boring door de muur uitvoeren en moeten we een geul naar het pand graven. Bij nieuwbouw kunnen we dit direct afstemmen met de aannemer.”

Verzamelpanden
Niet alleen nieuwbouw panden kunnen profiteren van het glasvezelnetwerk, want ook bestaande panden kunnen nog steeds via verschillende ICT-bedrijven een aansluiting regelen, zoals bijvoorbeeld Connectium.

“Vooral voor verzamelpanden is een aansluiting erg voordelig,” vertelt Oude Geerdink. “Zij kunnen namelijk de kosten onderling verdelen, omdat er maar één fysieke aansluiting nodig is.
Vervolgens kan ieder bedrijf zelf bepalen welke diensten en kanalen zij willen en bij welke partij ze die willen afnemen.”

Werken in de cloud
Eén van die partijen waar Bright Access mee samenwerkt, is Connectium uit Rijssen. Zij zijn gespecialiseerd in clouddiensten.
“Voor het werken in de cloud heb je een goede en stabiele verbinding nodig. Met die basis wordt het een stuk gemakkelijker om altijd en overal toegang tot je data en bedrijfsapplicaties te hebben,” aldus de uit Enter afkomstige Sander Broeze, co-eigenaar van Connectium.

Invoegen op de digitale snelweg
Voor ondernemers op de bedrijventerreinen De Vonder en De Elsmoat wordt het dus extra makkelijk om hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. “De bedrijventerreinen zitten natuurlijk heel mooi langs de A1. Met glasvezel voeg je ook in op de digitale snelweg. Je hebt bovendien niet alleen sneller internet, maar ook veiliger internet,” aldus Broeze.

Voor meer informatie over glasvezel van Bright Access bezoekt u HIER.
Direct bestellen of meer informatie over de diensten? Neem dan contact op met Connectium (085 401 7941).